ADANA’DA ZİRAİ DONUN ETKİSİNDEN SONRA SICAKLIK ARTILIYOR
Türkiye’nin sıcak illerinden biri olan Adana’da, geçtiğimiz hafta gece saatlerinde hava sıcaklığı eksi 4 derecelere düşerek zirai dona yol açtı. Hafta başında soğuk havaların etkisi azalmaya başlayınca, Afrika’dan gelen sıcak hava dalgası kendini göstermeye başladı.
YAZA HIZLI GİRİŞ YAPILDI
Mevsim normallerinin üzerinde seyreden sıcaklıklar, Adana’da yaz günlerini hissettirmeye başladı. Meteoroloji Genel Müdürlüğü’nden alınan verilere göre, hava sıcaklığı saat 14.30 itibarıyla 26,6 derece olarak ölçüldü ve parklardaki termometreler 29 dereceye kadar ulaştı. Sıcak havanın tadını çıkarmak isteyen vatandaşlar parkları doldurdu.
PARKTA SPOR VE GÜZEL HAVANIN TADINI ÇIKARTIYORLAR
Parkta spor yapan İbrahim İpteş, “Hava çok güzel. Ben de kendimi parka atıp spor yaparak bu havanın tadını çıkartıyorum. Ancak bundan sonraki aylarda sıcaklıklar daha da artacak. Yaylası olanlar yaylaya gidecek, olmayanların Allah yardımcısı olsun. Geçen hafta 4-5 gün soğuk havalar oldu ama şimdi hava çok güzel” şeklinde görüş bildirdi. İkiz çocuklarını parkta gezdiren Asef Herikçi ise, “Bugün çok sıcak. Çocuklarımızı dışarı çıkarttık, gezdiriyorum. Bundan sonra hava sıcaklığı giderek de artıyor” dedi.