Terörist sorulara tek tek cevap veriyor

Terörist Abdulkadir Maşaripov, Reina katliamı ve öncesiyle ilgili polislerin sorduğu sorulara cevap veriyor. 

Reina'ya saldıran Tacikistan uyruklu Özbekistan vatandaşı Abdulkadir Maşaripov'un Vatan Caddesi'nde bulunan Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'nde (TEM) sorgusu profesyonel bir ekip tarafından yapılıyor. Teröristle ilgili her saat yeni bilgiler gelmeye devam ediyor. Son gelen bilgilere göre terörist sorguda çözülmeye başladı. Polisin sorduğu sorulara tek tek yanıt vermeye başlayan teröristin verdiği bilgiler kontrol ediliyor. Teröristle ilgili ortaya atılan son iddia ise dikkat çekici. Teröristin aslında canlı bombalı bir eylem hazırlığı olduğu ancak bombayı taşıyan kuryeler yakalandığı için eylemi silahla gerçekleştirdiği iddia edildi. Öte yandan 'Hoca Yusuf' kod adlı İlyas Mamaşapirov'un da gözaltında olduğu belirtiliyor.

YAKALANDIĞI EVE 6 OCAK'TA GİTMİŞ

Teröristin yakalandığı eve 6 Ocak'ta gittiği ve 16 Ocak tarihine kadar orada saklandığı ortaya çıkarken, polisin Abdulkadir Maşaripov'un 4 yaşındaki oğlunu arama çalışmaları ise sürüyor.

NEZARETHANEDE TEK BAŞINA TUTULUYOR

Reina saldırganı terörist Maşaripov'un Özbekistan'da bir üniversitede Fizik bölümünde eğitim aldığı tespit edildi. Ebu Muhammed El Horasani Kod adlı Maşaripov'un TEM nezarethanelerinin birinde yalnız başına tutulduğu öğrenildi. Gözaltında bir süre sustuğu iddia edildi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Filipinler’de Deprem: Tsunami Uyarısı Yapıldı

Filipinler'de 7.8 büyüklüğünde deprem oldu. Burias Adası'nı sallayan sarsıntının ardından tsunami uyarısı yayımlandı.

Nükleer Savaş Başlıkları Depolardan Çıkarılıyor

Stockholm Uluslararası Barış Araştırmaları Enstitüsü dünyadaki nükleer güçlerin toplam 12 bin 187 savaş başlığına sahip olduğunu duyurdu. Bunlardan yaklaşık 9 bin 745'i gerektiğinde kullanılabilecek stoklarda tutuluyor.

Silahlı Saldırıda Ölen Muhtarın Ağabeyi Seçildi

Kayranlar Mahallesi'nde uğradığı silahlı saldırıda hayatını kaybeden Muhtar Niyazi Çahan'ın yerine yapılan ara seçimde Zekeriya Çahan yeni muhtar seçildi. Seçimde 140 seçmenden 53'ü oy kullandı.

Parkta Pompalı Tüfekle 10 Kişi Yaralandı

Bursa'nın İnegöl ilçesi Süleymaniye Mahallesi'ndeki bir çocuk parkında pompalı tüfekle ateş açan saldırgan, 10 kişinin yaralanmasına neden oldu ve olay yerinden kaçtı. Yaralılar arasında çocuklar da bulunuyor.

Boş Arazide Erkek Cesedi Bulundu

Nazilli Yeşil Mahalle 384 Sokak'taki boş arazide sürüsünü otlatan bir çoban, yerde hareketsiz yatan kişi gördü. Çoban hemen durumu 112 Acil Çağrı Merkezine bildirdi.