Tesla’nın Avrupa Satışları Hızla Düşüyor

ELEKTRİKLİ OTOMOBİL DEVRİ TASARRUFLARI

Elektrikli otomobil üreticisi Tesla’nın Avrupa’daki satışları son zamanlarda dikkat çekici bir azalma yaşıyor. Bu düşüşün nedenlerinin arasında, şirketin sahibi Elon Musk’ın tartışmalı siyasi tutumları ve davranışlarının da etkili olduğuna inanılıyor. Özellikle Almanya ve Fransa gibi önemli pazarlarındaki gerilemeler, durumun ciddiyetini ortaya koyuyor.

ALMANYA’DA KAYIP BÜYÜYOR

Avrupa’nın en büyük ekonomisi ve otomobil pazarına sahip olan Almanya’da, Tesla satışları bu yılın ocak ayında, geçtiğimiz yılın aynı dönemine oranla yüzde 59,5 azalarak 1277 olan araba satışıyla dikkat çekti. Aynı dönemde Fransa’da Tesla otomobil satışları, geçen yılın aynı ayına kıyasla yüzde 63 düşerek 1141’e geriledi. Ayrıca, Tesla satışları İtalya’da yüzde 13,4 oranında azalırken 265 otomobil satıldı. İspanya’da ise bu rakam yüzde 75’lik bir düşüş ile 269’a geriledi. İngiltere’de satışlar yılın ilk ayında sadece yüzde 7 azalma göstererek 1458 olarak kaydedildi. Diğer Avrupa ülkelerindeki sonuçlar da oldukça olumsuz; İsveç’te yüzde 44 azalarak 405’e inerken, Norveç’te yüzde 38 gerileyerek 689’a düştü. Hollanda’da satışlar yüzde 42,5 azalışla 926’ya, Belçika’da yüzde 44,8 düşerek 1008’e, Danimarka’da yüzde 40,9’luk bir gerileme ile 451’e ve Portekiz’de ise yüzde 31 azalarak 380’e kadar indi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.