YENİ ATAMALAR DUYURULDU
Türkiye Futbol Federasyonu, Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu’nda yaşanan istifalar sonrası yeni atamaları duyurdu. PFDK Başkanı Av. Celal Nuri Demirtürk, Başkan Vekili Av. Taha Çalık ve Raportör Üye Av. Serhat Çetin görevlerinden istifa etti. PFDK Başkanlığına Sayın Başbuğ Pınarbaşı atanırken, PFDK üyeliklerine de Abdullah Adır ve Yusuf Ziya Taşkın getirildi. “Görevlerinden istifa etmişlerdir”.
TFF AÇIKLAMASI YAPTI
TFF’nin açıklaması şu şekilde ilerliyor: “Türkiye Futbol Federasyonu Profesyonel Futbol Disiplin Kurulu Başkanı Sayın Av. Celal Nuri Demirtürk, Başkan Vekili Sayın Av. Taha Çalık ve Raportör Üye Sayın Av. Serhat Çetin görevlerinden istifa etmişlerdir. PFDK Başkanlığına Sayın Başbuğ Pınarbaşı, PFDK üyeliklerine Sayın Abdullah Adır ve Sayın Yusuf Ziya Taşkın atanmıştır. Sayın Pınarbaşı, Sayın Adır ve Sayın Taşkın’a yeni görevlerinde başarılar dileriz. Türk futboluna sağladığı katkılar nedeniyle Sayın Celal Nuri Demirtürk, Sayın Av. Taha Çalık ve Sayın Av. Serhat Çetin’e teşekkür eder, çalışma hayatlarında başarılar dileriz.”
CELAL NURİ DEMİRTÜRK’ÜN HUKUKİ YOLCULUĞU
1964 yılında Isparta’da dünyaya gelen Celal Nuri Demirtürk, babası sayesinde Türkiye’nin birçok kentinde yaşamış, ancak eğitim hayatına Ankara’da devam etmiştir. 1988 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesi’nden mezun olan Demirtürk, 1990 yılında avukatlık kariyerine adım atmıştır. Hukuk ile tanışması erken yaşlarda gerçekleşirken, hukukçu bir aileden gelerek babası Emekli Yargıtay Üyesi Mehmet Demirtürk’ün etkisiyle bu alana yönelmiştir. Demirtürk, yaklaşık 35 yıllık kariyeri boyunca çok sayıda kurumda görev almıştır.
Demirtürk, 1990-1993 yılları arasında Ziraat Bankası’nda, ardından 1993-1997 yılları arasında Dışbank Kavaklıdere şubesinde sözleşmeli avukat olarak çalıştı. Ayrıca, 1994-1999 yılları arasında Kanal 6’da hukuk müşaviri ve icra kurulu üyesi olarak görev yapmış, RTÜK yasalarının hazırlanmasında aktif rol oynamıştır. 1994-2004 yılları arasında Türk Petrol, Turtel Turizm ve Üniversal Sigorta gibi önemli şirketlerin hukuk departmanlarında görev alan Demirtürk, sonrasında Türkiye Futbol Federasyonu tarafından PFDK Başkanlığı görevine atanmıştır.