TİCARET BAKANLIĞI DENETİMLERİ SÜRDÜRÜYOR
Tüketici sağlığını koruma amacıyla denetimlerini kesintisiz sürdüren Ticaret Bakanlığı, piyasadaki riskli ürünlerle ilgili güncel bir liste yayımladı. Güvensiz Ürün Bilgi Sistemi (GÜBİS) üzerinden yapılan açıklamalara göre, çeşitli kategorilerden bazı ürünler hem yasaklandı hem de piyasadan geri çekilecek. Bakanlık, özellikle çocuklara yönelik ürünlerde ciddi sağlık risklerinin tespit edildiğini bildirdi.
Denetim sonuçlarına göre; çocuk giyim ürünleri, oyuncaklar ve bazı temizlik malzemeleri, insan sağlığına zarar verebilecek içerikleri barındırdığı için “güvensiz” olarak sınıflandırıldı. Bu kapsamda, söz konusu ürünlerin piyasaya arzı yasaklanırken, satış noktalarından da toplatılması için gerekli adımlar atıldı. Ticaret Bakanlığı, bu süreçte piyasa gözetimi ve denetimi yetkisi olan kurumlarla iş birliği yaparak denetimlerini sürdürüyor.
Tespit edilen güvensiz ürünler GÜBİS platformunda düzenli olarak yayınlanıyor. Bu uygulama, tüketicilerin sağlığını korumak amacıyla atılan adımlar arasında yer alıyor. Ticaret Bakanlığı, piyasa güvenliğini sağlamak ve tüketicilerin korunmasını temin etmek için denetimlerine devam ediyor. İlgili ürünlerin hangi koşullarda piyasadan toplatıldığına dair detaylara ise GÜBİS üzerinden ulaşmak mümkün.