TMSF, Ahbap Derneği’ne bağlı 12 şirkete kayyum atarken derneğin yönetimi için üç kişi görevlendirildi. İstanbul 8. Sulh Ceza Hakimliği, derneğin tüm mal varlığında idare yetkisini kayyuma devretti. Mahkeme kararında derneğin faaliyetlerinin sona erdiği belirtildi. Hesap ve mal varlıklarına tedbir konuldu.
MAHKEME KARARIYLA FESİH SÜRECİ BAŞLATILDI
Derneğe ait taşınmaz, araç ve banka hesaplarının yönetimi için bağımsız kayyum atandı. Avukat Rıdvan Can, Avukat Mustafa Göktuğ Kaya ve Prof. Dr. Ahmet Kasım Han görevlendirildi. Derneğin doğrudan yönetimi ile iştirak şirketlerinin yönetimi farklı kayyum yapılarıyla sürdürülecek. Mahkeme, iştiraklerin Fon yönetimindeki kayyum idaresine tabi olduğunu ifade etti.
12 ŞİRKET KAYYUM YÖNETİMİNE DEVREDİLDİ
Ahbap Derneği İktisadi İşletmesi ve Ahbap Lojistik Gayrimenkul Danışmanlık Anonim Şirketi kayyuma devredildi. Zirve Müzik Yapım Organizasyon Limited Şirketi ile Globus Savunma Sanayi Anonim Şirketi de listede yer aldı. Kanat Savunma Sanayi Turizm Limited Şirketi ve Koşan Adam Müzik Yapım Menajerlik Limited Şirketi kayyuma bağlandı. Koşan Trade Gıda Temizlik Limited Şirketi ve Palmak Orman Ürünleri Limited Şirketi de aynı kapsama alındı. Kuraf Sahne Tasarım Limited Şirketi ile Akberg Şirince Şarapçılık Anonim Şirketi kayyum atandı. Sardes Dayanıklı Tüketim Malları Limited Şirketi ve Sur Müzik Organizasyon Limited Şirketi de listede bulunuyor. Ulubey İç ve Dış Ticaret Anonim Şirketi için de kayyum kararı verildi.