11 Haziran’da TBMM Genel Kurulu’nda kabul edilen Toprak Koruma ve Arazi Kullanımı Kanunu Resmi Gazete’de yayımlanarak yürürlüğe girdi. Tarımsal amaçlı kooperatiflerin tarım arazisi edinmesi bakanlık iznine bağlandı. Tarım dışı kooperatifler tarım arazisi edinemeyecek.
İZİNSİZ YAPILARA ELEKTRİK VE SU BAĞLANTISI YASAKLANDI
Tarım arazilerine izinsiz yapılan yapılara elektrik su ve doğal gaz bağlantısı yapılamayacak. Bu kurala uymayan idare ve kurumlara ceza kesilecek.
ALKOL REKLAMLARINA YENİ KISITLAMALAR GETİRİLDİ
Alkollü içki firmaları konser ve etkinliklerde farklı isimle sponsor olamayacak. Alkol satış yasağının denetimi mülki idari amirlikler tarafından yapılacak. İş yerlerindeki alkol teşvik edici görseller kaldırılacak.
KANUNDA 2/B ARAZİLERİ VE ŞEKER DÜZENLEMESİ DE YER ALIYOR
Yasa 2/B arazilerine yönelik düzenlemeler içeriyor. Şeker Kanunu ve Devlet Su İşleri’nin görev alanı da düzenleniyor. Canlı hayvan ve hayvansal ürün sevkine ilişkin kurallar yer alıyor.