TRABZONSPOR’DAN GALATASARAY MAÇINA YANIT
Trabzonspor, Türkiye Kupası finalinde karşılaşacakları Galatasaray maçına Cihan Aydın’ın atanmasının ardından bir açıklama yaptı. Kulübün açıklamasında, hakem atamasına yönelik tepki belirterek, “Zulüm ile abad olanın, sonu berbat olur.” ifadelerine yer verildi.
SONUÇLARINI KABUL ETMİYORUZ
Bordo-mavililerden gelen açıklamada, “Takımımıza karşı sezon başından itibaren yapılanlar, münferit hata ve insani zaaf olarak asla değerlendirilemez. Karşımızda planlı ve süreklilik arz eden asimetrik müdahale düzeni vardır. Daha iki hafta önce Kasımpaşa ardından Galatasaray karşısında “VAR tiyatrosu” sahne almış, Türk futbol tarihinde örneği olmayan ofsayt kurgularıyla puanlarımız gasp edilmiştir. Süper Lig yetmemiş olacak ki Türkiye Kupası finalinde bir isim karşımıza çıkarılmıştır: Cihan Aydın.” denildi.
HAKEMİN TARAFSIZLIĞI SORGULANIYOR
Açıklamada, “Peki kimdir bu figüran? MHK’nın VAR toplantısına “En büyük Galatasaray” kullanıcı adıyla katılan, tribün kimliğiyle övünen, aidiyetini gizleme gereği dahi duymayan sözüm ona ‘hakemdir!’ Görünen o ki TFF her türlü renge bürünmektedir ancak adaletin rengine sırt çevirmektedir. Maalesef TFF’de adalet müessesesi artık çürümüş, kurum yansızlığını kaybetmiş, ahlaki zemin de terk edilmiştir.” ifadesine yer verildi.
KUPA FİNALİNDE HAKLARIMIZI ARAYACAĞIZ
Bu atamanın amacının, “Türkiye’nin en büyük iki kulübünü sahada, tribünde, sokakta karşı karşıya getirmekten başka bir şey olmadığını” belirten Trabzonspor, “Telafisi olmayacak Türkiye Kupası finalinde kulübümüzün hakkını yiyen; kendi geleceğini harcar ve camiamızın öfkesinde boğulur. Çünkü tarihi zulüm yapanlar değil, zulme direnenler şekillendirir. Ve bilinsin ki; “Zulüm ile abad olanın, sonu berbat olur.” ifadelerini kullandı.