Trump: Enerji Ateşkesi İki Tarafça İhlal Edildi

ABD Başkanı Trump, seçim mitingi için Ohio’ya hareket etmeden önce Beyaz Saray’da basın mensuplarının sorularını yanıtladı. Moskova ile Kiev arasındaki enerji ateşkesi anlaşmasının hâlâ geçerli olup olmadığına dair, “Evet (anlaşmayı) kabul ettiler. Neden biliyor musun? Çünkü kabul ettiklerini ben söyledim. İşte bu yüzden kabul ettiler; çünkü onların kabul ettiğini söyledim. Artık bu meselenin çözülmesi gerekiyor. Bu savaş tam bir felaket.” ifadelerini kullandı. Trump, Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski’nin, “Rusya’nın anlaşmayı ihlal ettiği” yönündeki açıklamasını hatırlatması üzerine, “Buna bakmamız lazım, çünkü her iki taraftan da ihlaller oldu.” şeklinde değerlendirmede bulundu.

ZELENSKİ VE PUTİN'İN ANLAŞMA İSTEĞİ

Trump, sadece Putin’in anlaşmayı desteklediği, ancak Zelenski’nin desteklemediği yönündeki haberlere katılmadığını belirtti. İki liderin de anlaşmaya destek verdiğini savundu. Daha sonra iki ülke arasındaki son duruma ilişkin, “Bence Putin bir anlaşma yapmak istiyor, Zelenski’nin de anlaşma yapmasını istemesini sağlamalıyız. Bence Putin, anlaşma yapmayı Zelenski’den daha fazla istiyor.” dedi.

TÜM DÜNYA İÇİN ÖNEMLİ ANLAŞMA

İki liderin anlaşma yapmak istediğini, ancak nasıl anlaşacaklarını bilmediklerini kaydeden Trump, Putin ve Zelenski’nin anlaşmasını sağlamaları gerektiğini ifade etti. Ayrıca, Rusya ile yaptıkları dizel anlaşmasının yalnızca ABD için değil, tüm dünya için önemli olduğunu vurguladı. Ukrayna Devlet Başkanı Zelenski, Trump’ın açıkladığı ateşkesin “Rusya tarafından” ihlal edildiğini belirtmişti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

AK Parti’den Üç Kişiye Manevi Tazminat Davası

AK Parti Genel Sekreteri Eyyüp Kadir İnan, partisine yönelik yapılan açıklamalar ve yayınlar nedeniyle Yeni Parti Sözcüsü Zeynel Emre ile gazeteciler Şaban Sevinç, Timur Soykan ve BirGün TV'ye manevi tazminat davası açtıklarını duyurdu. İnan, sosyal medyadan yaptığı paylaşımda, partinin kurumsal kimliğini hedef alan asılsız iddialara karşı hukuki haklarını kullanmaya devam edeceklerini belirtti.

İstanbul’da Sağanak Yağmur ve Fırtına Bekleniyor

Balkanlar'dan gelen soğuk hava dalgası, İstanbul'da sıcaklıkların sert bir şekilde düşmesine yol açacak. Şiddetli sağanak yağmurun etkili olması bekleniyor.

Raporlu Hastalar Artık Reçetesiz İlaç Alabilecek

Raporlu hastaların ilaçlarını reçetesiz olarak eczanelerden alabileceği yeni bir dönem başlıyor. Sağlık Bakanı Kemal Memişoğlu, raporlu hastaların hastaneye tekrar tekrar başvurmasına gerek kalmadan ilaç alabilecekleri bir düzenleme üzerinde çalıştıklarını açıkladı.

Bakan Göktaş: Bilgilere Nereden Ulaştılar?

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, dün akşam Beştepe'de yapılan kabine toplantısının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Göktaş, gündeminde yer alan konular arasında "15 yaş altına sosyal medya yasağı" ve "fon soruşturması" bulunduğunu belirtti.

Maltepe’de Çöken Binada İki Çocuk Hayatını Kaybetti

İstanbul'un Maltepe ilçesindeki Kardeşler Apartmanı, 8 Ekim'de çöktü. Bu trajik olayda biri çocuk beş kişi yaşamını yitirdi.