Trump: Erdoğan ile iyi ilişkilerimiz var

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile iyi ilişkileri olduğunu belirtti.

ABD Başkanı Donald Trump’tan Türkiye ile ilgili açıklamalar geldi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile çok iyi ilişkilerinin olduğunu belirten Trump, Türkiye’nin Suriye’de kendi işini kendi halledebileceğini söyledi.

ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlediği basın toplantısında gündemi değerlendirdi ve gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Trump, perşembe günü Irak Başbakanı Mustafa el-Kazımi ile yapacağı görüşmenin içeriğine ilişkin soru üzerine, “Irak’tan büyük oranda askerimizi çektik. Bu saçma, sonu gelmeyen savaşlardan çıkıyoruz. Aslında ta en başında oraya hiç gitmemeliydik. Bence oraya gitmek tarihimizde verilmiş en kötü karardı, ülkemiz Orta Doğu’da hiç olmamalıydı.” yorumunda bulundu.

ABD’nin Afganistan ve Suriye gibi ülkelerden de askerlerini çektiğini vurgulayan Trump, “Suriye ile Türkiye arasında askerlerimizi çektiğimde olanları düşünün. Herkes ‘bu korkunç’ dedi. Türkiye kesinlikle kendi işini kendi halledebilir. (Cumhurbaşkanı Recep Tayyip) Erdoğan ile çok iyi ilişkilerimiz var.” dedi.

Trump, herkesin Suriye’den çıkarlarsa “felaket” olacağını söylediğinin ancak ortada bir felaket olmadığının altını çizdi.

TRUMP: BAE, F-35 SATIN ALMAK İSTİYOR

BAE’nin, ABD’den F-35 savaş uçağı satın almak istediğine dair iddiaları yanıtlayan Trump, “BAE’nin kesinlikle bu uçakların parasını ödeyecek parası var. Bu iyi bir şey, çünkü biliyorsunuz birçok kez ülkelerle 10 centlik anlaşmalar yapıyoruz. İstediklerini veriyoruz, sonra paraları olmadığı için ödeme yapamıyorlar.” ifadelerini kullandı.

Trump, bazı pilotlarla konuştuğunu ve F-35’lerin avantajının hava savunma sistemlerinde görülmemesinin kendileri için bir avantaj olduğunu belirterek, “Konuştuğum pilotlar Tom Cruise’dan daha iyi görünüyordu.” dedi.

BAE’ye F-35 satışı konusunda Trump, “Onlar (BAE) F-35 satın almak istiyor. Ne olacağını göreceğiz. Bu konuyu inceliyoruz ancak Orta Doğu’daki barış konusunda büyük bir avantaj sundular.” diye konuştu.

Trump, BAE ile İsrail arasında “ilişkilerin tamamen normalleştirilmesi” için varılan anlaşmaya Suudi Arabistan’ın da dahil olup olmayacağına yönelik bir soruya ise “Birçok ülke hızlı bir şekilde bu anlaşmaya geliyor. Hepsi geldiğinde İran da gelecektir. Orta Doğu’da barış olacak. Bu iyi olacak.” yanıtını verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.