ABD Başkanı Donald Trump, Beyaz Saray’da düzenlenen basın toplantısında, zayıflama ilaçlarının fiyatlarını düşürmeye yönelik yeni anlaşmayı açıkladı. “İlaç fiyatları artık erişilebilir olacak.” Trump, ABD’de ilaç fiyatlarının diğer ülkelerle kıyaslandığında çok daha yüksek olduğunu ifade ederken, bu durumun özellikle düşük ve orta gelirli vatandaşlar için ciddi bir sorun teşkil ettiğini vurguladı. Yeni düzenleme ile birlikte fiyatların önemli ölçüde düşeceğini ve gelecek yıldan itibaren Medicare kapsamına alınacağını, sigortasız hastalar için de aşamalı indirimlerin uygulanacağını belirtti.
OBEZİTE BİR YOKSULLUK HASTALIĞIDIR
ABD Sağlık Bakanı Robert F. Kennedy, obezitenin düşük gelirli kesimlerde daha yaygın olduğunu ifade ederek, bu ilaçların erişilebilir hale gelmesinin halk sağlığı açısından ne kadar kritik olduğunu vurguladı.
ÖZEMPİC VE WEGOVY’DE BÜYÜK İNDİRİM
Beyaz Saray’ın sosyal medya hesabından yapılan duyuruda, Ozempic adlı ilacın aylık fiyatının 1000 dolardan 350 dolara, Wegovy’nin ise 1350 dolardan 1000 dolara indirileceği belirtildi.
DR. ÖZ SAHNEDE
Toplantı sırasında Eli Lilly CEO’su David Ricks konuşma yaparken, konuklardan Gordon Findlay aniden fenalaşarak bilincini kaybetti. O sırada salonda bulunan Dr. Mehmet Öz, Findlay’i yere düşmeden yakalayarak ilk müdahaleyi gerçekleştirdi. Beyaz Saray yetkilileri, canlı yayını keserek gazetecileri salondan çıkardı. Daha sonrasında yapılan açıklamada, Findlay’in sağlık durumunun iyi olduğu duyuruldu.