Trump’tan Çin açıklaması: Anlaşma yakın

Amerika Birleşik Devletleri Başkanı Donald Trump, Çin ile anlaşmanın yakın olduğunu söyledi.

Çin Başbakan Yardımcısı Liu He’yi Beyaz Saray’da kabul eden Donald Trump, Çin ile bir ticaret anlaşması yapmaya çok yakın olduklarını açıkladı.

ABD Başkanı Donald Trump, Çin Başbakan Yardımcısı Liu He’yi beraberinde gelen heyetle birlikte Beyaz Saray’da kabul etti. Trump, Çin heyeti ile bir ticaret anlaşmasına varmaya çok yakın olduğunu, 1 ay içinde Çinli mevkidaşı Xi Jinping’le ABD’de bir zirve yapmayı umduğunu söyledi.

Trump, Beyaz Saray’da Çin Başbakan Yardımcısı Liu He ile yaptığı görüşmede, “Bir anlaşmaya varmamız için çok çok iyi bir şansımız var. Bu her iki ülke için de iyi olur” dedi. Basın toplantısında yerel basın mensupları zirve için tarih almak isterken, Trump, “Bir anlaşmaya varırsak, zirve yapacağız” demekle yetindi.

Trump, Çin ile olası anlaşma için epik ve anıtsal olacağı müjdesini verdi. Trump, olası bir anlaşma ile hem Amerikalı çiftçilerin hem de teknoloji sektöründe çalışanların mutlu olacağını iddia etti.

TRT

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.