Trump: İran’daki Üç Nükleer Tesis Yok Edildi

ABD’li Başkan Trump’ın İran’daki nükleer tesisler ile ilgili açıklaması

İRAN’DAKİ NÜKLEER TESİSLERİN DURUMU

Geçtiğimiz ay İran’a yönelik hava saldırıları sonrası, ABD Başkanı Donald Trump nükleer zenginleştirme tesislerine dair yeni bir değerlendirme yaptı. Hava saldırısının hedefi olan Fordow, Natanz ve İsfahan tesislerine ilişkin açıklama yapan Trump, “İran’daki üç nükleer tesisin tamamı tamamen tahrip edildi veya yok edildi. Bu tesislerin tekrar hizmete alınması yıllar alır ve eğer İran bunu yapmak isterse, bu tesislerin yok edilmesinden önceki haline döndürmeye çalışmaktansa, üç farklı yerde sıfırdan başlamak onlar için çok daha mantıklı olur. Bu konuyla ilgilendiğiniz için teşekkür ederim” ifadelerini kullandı.

MEDYADAKİ İDDİALARA YANIT

ABD medyasında, yapılan saldırıda yalnızca bir nükleer tesisin yok edildiği yönünde haberler yer almıştı. NBC News’e dayanan bir haberde, 5 ABD’li yetkilinin açıklamalarına göre, saldırı sonucunda sadece bir tesisin yok olduğu ve bu tesisteki çalışmaların önemli ölçüde aksadığı belirtildi. Ayrıca, diğer iki nükleer tesisteki hasarın büyük olmadığı ve tesislerin nükleer zenginleştirmeye kısa süre içinde geri dönebilmesi için yeterli durumun mevcut olduğu ifade edildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.