Trump, Kim ile görüşecek?

Amerika Birleşik Devletleri Sözcüsü Sarah Sanders, ABD Başkanı Donald Trump ile Kuzey Kore lideri Kim Jong’un arasında gerçekleşmesi beklenen görüşme hakkında açıklama yaptı.

Sanders, Trump’ın geçen hafta gazetecilere açıkladığı, Kim’den beklediği mektubu aldığını, mektubun “çok sıcak ve olumlu” olduğunu belirtti.

Kim’in kamuoyuna duyurulması konusunda hemfikir olmaması halinde Beyaz Saray’ın mektubun ayrıntılarını paylaşmayacağını vurgulayan Sanders, “Mektubun öncelikli amacı, halihazırda koordine etme sürecinde olduğumuz, Başkan’la bir diğer görüşme takvimi talebinde bulunmak.” ifadesini kullandı.

Sanders, Kuzey Kore’de geçen hafta sonu düzenlenen Cumhuriyetin Kuruluşu Günü kutlamalarına da değinerek daha çok sivillere ve ekonomik kalkınmaya vurgu yapılan kutlamaların, “iyi niyet göstergesi” olduğunu kaydetti. Beyaz Saray Sözcüsü, Trump’ın Kuzey Kore’ye yönelik politikalarında “muazzam bir başarı” elde ettiğini, mektubun ilişkilerin geliştiğini ortaya koyan başka bir kanıt” olduğunu bildirdi.

Kuzey Kore’de geçmiş yıllarda Cumhuriyetin Kuruluşu Günü kutlamalarında ağır silahlar ve askeri güç sergileniyordu. Bu yılki törende birkaç tank dışında yalnızca uygun adım yürüyen askerler yer almış, uzun menzilli füze bataryalarına yer verilmemesi dikkati çekmişti.

Trump ile Kim, 12 Haziran’da Singapur’da bir araya gelmiş, zirvenin ardından iki lider Kuzey Kore’nin nükleer silahlardan arındırılması konusunda anlaşmaya varmıştı.

Ancak ilerleyen haftalarda iki ülke arasındaki diplomasi havası bozulmaya başlamış, ABD tarafı Kuzey Kore’yi nükleer programından vazgeçmemekle suçlamıştı.

Güney Kore ile Kuzey Kore arasında 1953 yılında imzalanan ateşkes ile savaş sona ermiş olsa da bir barış anlaşması imzalanmadığı için savaşın teknik olarak halen sürdüğü kabul ediliyor.

NTV

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Sibel Akpınar’ın Ölümünde Anne ve Kardeşler Tutuklandı

Tokat'ın Zile ilçesine bağlı Minare-i Sağır Mahallesi'ndeki evde 25 yaşındaki Sibel Akpınar'ın ölü bulunmasıyla ilgili annesi ve iki kız kardeşi tutuklandı. Kötü kokular üzerine yapılan ihbarla eve giren polis ekipleri genç kadını yatağında hareketsiz buldu.

Aziz Yıldırım, İki Transferi Bitiriyor

Fenerbahçe'de başkanlık seçimini rekor oyla kazanan Aziz Yıldırım, 8 yıl aradan sonra yeniden koltuğa oturdu ve ilk iş olarak transfer çalışmalarına başladı. Seçim öncesi Vedat Muriqi ile bireysel şartlarda anlaşan Yıldırım, Mallorca ile de resmi anlaşmaya vardı.

Dorukhan Büyükışık Dosyasında Son Zanlı Kapıkule’de Yakalandı

İzmir Narlıdere'de 2018'de Dorukhan Büyükışık'ın şantiyede ölü bulunmasıyla ilgili soruşturmada son şüpheli Edirne'de yakalanarak gözaltına alındı. İbrahim Kazmacı, Kapıkule Sınır Kapısı'nda yakalandı.

Togg 671 Bin Liraya Sıfır Faizli Kampanya Duyurdu

Türkiye'nin Otomobili Girişim Grubu, Haziran ayına yönelik bireysel ve kurumsal finansman desteğini duyurdu ve kampanyada sıfır faizli taksitli krediler öne çıkıyor. Sedan modeli T10F V2 için 900 bin liraya kadar 12 ay vade sunuluyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türkiye’ye Güç Katacağız

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'nde düzenlenen Milli Güvenlik Konferansları Açılış Töreni'nde önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasında terörsüz Türkiye sürecine vurgu yaptı.