İSRAİL’İN GAZZE SALDIRILARI DEVAM EDİYOR
Katil İsrail devletinin Gazze’ye yönelik saldırıları sürüyor. İsrailli askeri uzman Amos Harel, bu durumu ele alan yeni bir makale yayımladı.
TRUMP VE NETANYAHU’YA DİKKAT ÇEKİYOR
Harel, “Haaretz” gazetesinde yayınladığı yazısında, Trump’ın son haftalarda Tel Aviv yönetimine “Gazze’ye insani yardımların girişi” konusunda baskı yaptığını belirtti. Bu durumun, “Netanyahu yönetimini esir takası anlaşmasına zorladığı” iddiasında bulundu. Harel, Trump’ın Gazze’deki gelişmeler ve İran ile müzakereler konusunda Netanyahu’nun politikalarını beğenmediğini savundu. Dedi ki, “Görünüşe göre ABD Başkanı Donald Trump, Başbakan Binyamin Netanyahu’nun oyunlarından bıkmış durumda.”
TURNANT İHLALLERİNE YAŞAM BOYUNCA UYARILAR
Harel, ABD ve İran arasındaki devam eden müzakerelere de değinerek, Trump’ın Netanyahu’ya Washington ile Tahran arasında süren müzakereler sırasında İran nükleer tesislerine hava saldırısı düzenlememesi konusunda sert bir uyarıda bulunduğunu söyledi. Trump’ın, Netanyahu’ya, Ukrayna Devlet Başkanı Vladimir Zelensky’den “daha ihtiyatlı yaklaştığını” ifade ederek, Netanyahu hükümeti ile artan gerginliğe rağmen Trump’ın ABD-İsrail ilişkilerindeki hassasiyet sebebiyle açıkça karşıt bir politika geliştiremediği yorumunu yaptı.
NETANYAHU’YA ELEŞTİRİLER
Harel, İsrail’deki Netanyahu hükümetinin başarısızlıkları sebebiyle “günah keçisi” aradığını ifade etti. Tel Aviv yönetiminin kamuoyunun dikkatini farklı konulara yönlendirmeye çalıştığını kaydetti.