“Trump’tan Zelensky’e Acil Uyarı”

SAVAŞTA ATEŞKES UMUDU

Rusya ile Ukrayna arasında 2022 yılında başlayan savaşta ateşkes gündemde. Moskova’da gerçekleştirilen basın toplantısında konuşan Rusya Devlet Başkanı Vladimir Putin, Ukrayna’ya üçüncü kez ateşkes ilan ettiklerini açıkladı. Ayrıca, 15 Mayıs’ta İstanbul’da ön koşulsuz doğrudan görüşmelerin yeniden başlatılmasını önerdi. Putin’in bu önerisi üzerine ABD Başkanı Donald Trump’tan da bir açıklama geldi.

TRUMP’TAN ZELENSKY’E ÇAĞRI

Trump, Putin’in ateşkes istemediğini ancak savaşı sona erdirme ihtimali üzerine Türkiye’de müzakere etmek istediğini belirtti. Trump, Zelensky’i uyardı; “Ukrayna bunu derhal kabul etmeli” dedi ve devam etti: “Rusya Devlet Başkanı Putin, Ukrayna ile bir ateşkes anlaşması istemiyor; onun yerine Perşembe günü Türkiye’de bir araya gelerek bu kan banyosuna dönüşen savaşı bitirme ihtimalini müzakere etmek istiyor. Ukrayna bunu derhal kabul etmeli. En azından bir anlaşmanın mümkün olup olmadığını öğrenmiş olurlar. Eğer mümkün değilse, Avrupa liderleri ve ABD durumun ne noktada olduğunu anlayıp buna göre ilerleyebilir!”

SÜREÇTEN ŞÜPHELER

Trump, Putin’in İkinci Dünya Savaşı zaferini kutlama çabalarının, Ukrayna’nın onunla bir anlaşma yapacağına dair şüpheler oluşturduğunu ifade etti. “Görüşmeyi yapın hemen” diyerek acilen bir adım atılmasını istedi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.