Trump virüs aşısı için tarih verdi

Amerika Birleşik Devletleri Başkanlığı görevini Biden’a kaptıran Trump, virüs aşısı hakkında bilgi verdi.

“Nisan ayı itibari ile aşı toplumun geneline ulaşacak noktada olacak.” diyen Trump, daha önce çıkacak aşıya güvenmediğini belirterek aşıyı uzmanlara inceleteceğini söyleyen New York Valisi Cuomo nedeni ile New York gibi bazı yerlerde aşının bulunmama ihtimali olduğunu söyledi. Cuomo geçtiğimiz Eylül ayında Trump’ı aşıyı seçimlerden önce hızlı çıkartmak için acele ettiğini söylemişti.

Trump aralık ayı itibari ile 20 milyon aşının yaşlılar ve sağlık çalışanları için hazır olacağını belirtirken Nisan ayında toplumun tamamına ulaşacak aşının dağıtımının yapılacağını belirtti. New York ile ilgili olarak “Bizden gelecek aşılara güvenmiyor. Bu sebeple Vali Cuomo isteyip istemediğini bize bildirmeli, yoksa vatandaşlarına aşıyı vermeyecek bir eyalete aşı gönderemeyiz” dedi.

Son günlerde 11 milyonu geçen vaka ve 250 bine ulaşan ölü sayıları ile ilgili olarak da yaptığı açıklamada Trump, “Bu yönetim umarım tekrar kapatma kararı almayacak, ileride ne olursa, hangi yönetim başta olursa bunu zaman gösterecek” dedi.
Cuomo ise yaptığı açıklamada “Olası bir aşı için hepimiz heyecanlıyız” derken Eyalet Başsavcısı Letita James, Trump’ı intikamcı duygular beslemek ile suçlayarak “tamamı ile geliştirilmiş bir aşı olduğunda eminiz ki Biden – Harris yönetimi New York’a yaşayanların bağışıklık kazanması için gereken miktarda aşı verecektir” dedi.

Trump konuşmasında soruları cevaplamazken, ülkede COVID-19 nedeni ile gerçekleşmesi olası kapatmalarla ilgili mesajı dışında seçimlere değinmedi. Ancak bu esnada söylediği “hangi yönetim başta olursa olsun” sözleri ile seçimleri kaybetmiş olabileceği ihtimalini ilk defa halk önünde kabul etti.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.