TSK’dan İhraç Edilen Beş Teğmen Hukuk Yolunda

TEĞMENLER ADALET ARAYIŞINDA

Türk Silahlı Kuvvetleri’nden (TSK) ihraç edilen beş teğmenden biri olan Serhat Gündar, bu karara itiraz etmek ve yürütmesinin durdurulmasını istemek için hukuki süreç başlattı. Diğer teğmenlerin ise dava süreci için uzman idare hukukçularından görüş beklediği belirtiliyor. İhraç edilen teğmenler, adalet arayışı içinde hareket ediyor ve ilk davayı açan Teğmen Gündar’ın yanı sıra diğer teğmenler de benzer adımlar atmayı planlıyor. Üç farklı şehirde beş farklı davanın açılması planlandığı ifade ediliyor.

DISIPLİN KURULU KARARLARI VE GEREKÇELERİ

Milli Savunma Bakanlığı, ilgili disiplin amirlerine ve beş teğmene, Türk Silahlı Kuvvetleri Disiplin Kanunu ve Yüksek Disiplin Kurulları Yönetmeliği çerçevesinde ‘Silahlı Kuvvetlerden Ayırma Cezası’ verildiğini duyurdu. Dokuz üyeli Yüksek Disiplin Kurulu’nun beş üyesinin oy çokluğuyla aldığı karar, teğmenlerin eylemlerinin TSK’nın itibarını zedelediği ve kamuoyunda bölünmelere yol açtığı gerekçesine dayanarak verilmiş. Gazeteci Rıfat Kırcı’nın aktardığına göre, TSK’ya geri dönebilmek için başlatılan hukuki sürecin ilki, Teğmen Gündar tarafından Ankara 20. İdare Mahkemesi’ne sunuldu. Diğer teğmenler de dava dilekçelerini hazırlıyor.

DAVA SÜREÇLERİ VE AÇILACAK DAVALAR

Teğmenlerin avukatları, itiraz sürecinin 60 gün içerisinde tamamlanması gerektiğini belirtiyor. Ankara’da açılan ilk davanın ardından diğer davaların da yolda olduğu ifade ediliyor. Açıklamada, “Bu hafta içerisinde iki yeni dava daha açabiliriz” deniliyor. Dava açılacak şehirler arasında Isparta, İstanbul ve Ankara’nın bulunduğu belirtiliyor. Isparta’daki dava ise Konya’da gerçekleştirilecek. Avukat ayrıca, “Aynı olaydan beş kişinin ihracı söz konusu olsa da her birinin kendine ait bazı özel detayları olacaktır” şeklinde değerlendirme yapıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.