Milli Savunma Bakanlığı, Ödül Yönetmeliği’nde yaptığı değişiklikle Türk Silahlı Kuvvetleri’nin ihtiyaçlarına yönelik yeni buluşlar gerçekleştiren ve projelerine patent alan personele verilecek “Fikri Gayret Ödülü”nü yeniden düzenledi. Resmi Gazete’de yayımlanan yönetmelikle, askerî alanda yenilikçi projeler geliştiren personelin teşvik edilmesi amaçlandı. Bu kapsamda ödül miktarları ve şartları net bir şekilde belirlendi.
PATENT ALAN PERSONELE ÖDÜL YAĞMURU
Yapılan düzenlemeyle, TSK’nın ihtiyaçları doğrultusunda geliştirdiği ürün veya projeye patent kazandıran personel, kıdemli albay aylığı esas alınarak belirlenen oranlarda para ödülü alabilecek. Ödül miktarları, onay makamına göre şu şekilde belirlendi: Bakan Onayı ile 14 katı, Genelkurmay Başkanı Onayı ile 9 katı, Kuvvet Komutanları ve Bakan Yardımcıları Onayı ile ise 4,5 katına kadar.
DÜZENLEME YÜRÜRLÜĞE GİRDİ
Eski yönetmelikte yer alan genel ifadeler netleştirildi. “Buluş ve patent” konusu ayrı bir fıkra altında özel şartlara bağlandı. Millî Savunma Bakanı tarafından yürütülecek bu yönetmelik, yayımlandığı tarih itibarıyla resmen yürürlüğe girdi.