Türk Markalı Helva Geri Çağrıldı!

GERİ ÇAĞRILAN HELVA ÜRÜNÜ

Almanya’da satışa sunulan Türk markalı bir helvada Salmonella bakterisi tespit edilmesi nedeniyle TOK Gıda firması resmi geri çağırma sürecini başlattı. Sadece belirtilen parti numarasına ve son tüketim tarihine sahip ürün, geri çağrılanlar arasında yer alıyor. TOK Gıda yetkilileri, bu adımın gıda güvenliğiyle ilgili bir önlem olduğunu ve tüketicilere sıkıntı yaşatmadan iade sürecini yürüteceklerini ifade ediyor.

GERİ ÇAĞRILAN ÜRÜN BİLGİLERİ

Geri çağrılan ürünle ilgili detaylar şu şekilde:

– **Sebahat Vanilya Aromalı Helva**
– **Parti numarası:** 2024331
– **Son Tüketim Tarihi:** 26.11.2026

SALMONELLA HAKKINDA

Salmonella, özellikle bağışıklık sistemi zayıf olan kişiler, yaşlılar, çocuklar ve hamileler için ciddi sağlık tehlikesi oluşturabilen bir bakteridir. Geri çağrılan helvayı tüketen bireylerde, birkaç saat ile birkaç gün içinde karın ağrısı, ishal, mide bulantısı ve ateş gibi semptomlar ortaya çıkabiliyor. Bu belirtileri yaşayan kişilerin doktora başvurması öneriliyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Kırklareli’nde Özel Harekat Desteğiyle Uyuşturucu Operasyonu

Kırklareli'de düzenlenen uyuşturucu operasyonlarına özel harekat ekipleri de katıldı. Operasyonların detayları ve etkileri henüz açıklanmadı.

Safranbolu’nun Tarihi Konağına Ödül Töreni Düzenlendi

Safranbolu'da restore edilen Rauf Beyler Evi, 'Sürdürülebilir Koruma' ödülünü kazandı. Bu ödül, yapılan restorasyon uygulamasının başarısını onurlandırıyor.

Tofaş Tırla Çarpıştı: Sürücü Yaralandı

Hatay'da bir Tofaş otomobili, tırla çarpışarak ikiye bölündü; sürücü yaralandı.

Kayseri’de Atölyede Meydana Gelen Yangın Kontrol Altına Alındı

Kayseri'nin Kocasinan ilçesindeki masa sandalye atölyesinde çıkan yangın, müdahale eden ekipler tarafından kontrol altına alındı. Yangının nedeni araştırılıyor.

Edirne’de Boş Apartmanda Yangın: Çatıya Sıçradı

Edirne'de bir apartmanın çatısında yangın meydana geldi. Olay, çevrede paniğe yol açtı. Yangın itfaiye ekiplerinin müdahalesiyle kontrol altına alındı.