IMF, KÜRESEL BÜYÜME TAHMİNİNİ KORURKEN TÜRKİYE’NİN BÜYÜME BEKLENTİSİNİ YÜKSELTİYOR
Uluslararası Para Fonu (IMF), küresel ekonomik büyüme tahminini bu yıl için yüzde 3,2 olarak korurken, Türkiye ekonomisine ilişkin büyüme beklentisini yüzde 3,1’den yüzde 3,6’ya yükseltti. Bu kararın ardından BIST100 Endeksi %0,67 artışla günü tamamlarken, yatırımcılar ekonomik büyüme beklentilerini gözden geçirmeye başladılar.
VERGİ PAKETİNDE ÇARPICI DEĞİŞİKLİKLER
Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, TBMM Başkanlığı’na sunulan yeni vergi paketinin detaylarını açıkladı. Pakette, ‘Çok kazanandan çok, az kazanandan az vergi alınması’ ilkesiyle hazırlandığı vurgulandı. Yapılan düzenlemeler arasında yurtdışı çıkış harcının 150 TL’den 500 TL’ye çıkartılması ve en düşük emekli aylığının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi dikkat çekti.
YENİ VERGİ PAKETİNDE EMEKLİLERİN DURUMU DA DEĞİŞİYOR
Ak Parti tarafından Meclis’e sunulan vergi paketiyle emeklilerin durumu da göz önünde bulunduruldu. En düşük emekli aylığının 10 bin TL’den 12 bin 500 TL’ye yükseltilmesi, emekliler arasında sevinçle karşılandı. Böylelikle emeklilerin alım gücünün artması hedeflenirken, paketin Meclis’ten geçip geçmeyeceği merakla bekleniyor. Bununla birlikte, vergi paketinde yer alan diğer düzenlemeler de yakından incelenmeye devam ediyor.