Türkiye de yaptırım kartını açıyor

İlgili bakanların toplantısıyla alınan kararların yarın Başbakan tarafından açıklanması bekleniyor.

Rusya’nın taahhütlerini yerine getirmemesi nedeniyle Türk Akımı projesini rafa kaldıran Türkiye, Putin’in ambargo kararına karşı da kendi kartını açıyor. Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Rusya’ya karşı uygulanacak ekonomik önlemler için ilgili bakanların acil durum tespitiyle toplantı yaparak önlemleri ele aldığını açıkladı.

Toplantının Başbakan Davutoğlu’nun talimatıyla hayatı geçirildiğini belirten Elitaş şunları söyledi: “Başbakan Yardımcısı Sayın Mehmet Şimşek başkanlığında yapılan toplantıda Rusya’ya yapılan ihracatın, Rusya’dan yapılan ithalatın ekonomimize herhangi bir durum olursa nasıl bir yansıması olur gibi tüm senaryolar değerlendirildi. Çeşitli alternatifler sunuldu''

Boğazlardan geçişler

Moskova, krize dönük adımlarını sürdürürse, Türkiye de uluslararası hukuku gözeterek tedbir alacak. Rus gemilerinin Boğazlar'dan geçişindeki kolaylıkların devre dışı kalması, Batı'nın uyguladığı ama Türkiye'nin koymadığı ambargoların işletilmesi, Rus iş dünyasına yönelik karşılıklılık ilkesi gözetilmesi gibi tedbirle uygulanacak. Ucuza konaklayan Ruslara karşı avantajlı tur paketleri, nükleer çalışmaları da ‘caydırıcılık’ kapsamında.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.

S&P 500 ve Nasdaq, Son Bir Ayın Dibinde

Geçen hafta cuma günü sert düşen çip hisselerindeki toparlanmayla güne pozitif seyirle başlayan Dow Jones, S&P 500 ve Nasdaq endeksleri, satış baskısının yeniden başlamasıyla kazançlarını geri verdi. Piyasaların açılışından kısa süre sonra endeksler gün içi zirvelerine çıktı.