Türkiye’den Mısır’a çok sert ‘Mursi’ tepkisi

Dışişleri Bakanlığı, Mısır'da eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'nin 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasına ilişkin bir açıklama yayımladı.

Açıklamada şöyle denildi:

"Mısır’da düzenlenen ilk demokratik seçimler neticesinde halk iradesiyle iş başına gelen, ancak 2013 yılında gerçekleştirilen askeri müdahale sonucu görevinden zorla uzaklaştırılan Mısır eski Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi’nin diğer sanıklarla birlikte yargılandığı davada 20 yıl hapis cezasına çarptırılmasını esefle karşılıyoruz.

Askeri müdahalenin ardından Mısır halkının belli bir kesimine yönelik olarak yürütülen uluslararası standartlardan uzak keyfi yargılamalar, eski Cumhurbaşkanı Mursi hakkında verilen yargı kararının objektifliğine dair şüpheleri derinleştirmekte, Mısır’da demokrasinin geleceğine ilişkin endişeleri pekiştirmektedir.

Mısır halkının gerçek bir demokrasiye ve hukuk devletine yönelik meşru taleplerinin karşılanması hususundaki samimi çağrılarımız geçerliliğini korumaktadır."

HÜRRİYET

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Spor Manşetlerinde Trabzonspor Kupası Ve Seçimler

Trabzon'da, Ziraat Türkiye Kupası'nı 2-1'lik skorla Konyaspor'u yenerek kazanan bordo-mavili oyuncular, şehirde krallar gibi karşılandı.

Yurt Dışından Öğrenci Sınavı Sonuçları Açıklandı

ÖSYM, 12 Nisan'da gerçekleştirilen 2026 Türkiye Yurt Dışından Öğrenci Kabul Sınavı'nın değerlendirme işlemlerinin tamamlandığını açıkladı.

İsrail Trump’ın İran Anlaşmasından Kaygılı

İsrail, Trump'ın İran ile imzalayacağı "sınırlı bir geçici anlaşma" konusunda endişelerini dile getiriyor.

Meteoroloji Bayram Boyunca Sağanak Yağış Bekliyor

Yağışların Marmara'nın doğusu, İç Ege, Batı Akdeniz'in iç kesimleri, İç Anadolu'nun kuzey ve batısı, Karadeniz'in iç kesimleri, Doğu Anadolu (Elazığ hariç) ile

Adana Saimbeyli’de 4,9 Büyüklüğünde Deprem

Adana'nın Saimbeyli ilçesinde 4.9 büyüklüğünde bir deprem meydana geldi.