Türkiye ve Dünya Ekonomik Beklentileri

YURT İÇİNDE ÖNE ÇIKAN VERİLER

Haftanın ilk günü yurt içinde gözler, reel efektif döviz kuru, mevsim etkisinden arındırılmış tüketici fiyatlarıyla birlikte Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası’nın (TCMB) “Aylık Fiyat Gelişmeleri” raporuna çevrilecek. Bu veriler yatırımcılar ve ekonomistler için önemli bir referans noktası sunuyor.

ÖNEMLİ AÇIKLAMALAR VE ETKİNLİKLER

Yurt içinde, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Aralık ayı ve 2024 yılına ilişkin onaylanan kapasite raporlarının sayısını açıklayacak (10.00). Ayrıca, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Büyüme ve Küreselleşme Destekleri Tanıtım Programı’na katılacak (12.00). TÜSİAD, Küresel Siyaset Forumu kapsamında “Türk Dış Politikasında 2024” başlıklı bir panel düzenleyecek (14.00).

DÖVİZ KURUNA DAİR YENİ VERİLER

Türkiye Cumhuriyet Merkez Bankası (TCMB), Türkiye’nin dış ticaretinde önemli rol oynayan ülkelerin para birimlerinden oluşan sepete ait nominal efektif döviz kurundaki nispi fiyat etkilerini arındırarak elde edilen reel efektif döviz kurunun Aralık ayı verilerini açıklayacak (14.30). Bunun ardından Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), Aralık ayına ilişkin mevsim etkisinden arındırılmış tüketici fiyatları verilerini açıklayacak (16.00). TCMB, bu verilerin ardından her ay olduğu gibi tüketici fiyatlarının son durumunu içeren “Aylık Fiyat Gelişmeleri” raporunu yayımlayacak (18.00).

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.