Türkiye ve Polonya Savunma Sanayinde Bayraktar Gündemi

Türk savunma sanayisinin önemli isimlerinden birinin Polonya temasları kapsamında üst düzey görüşmeler gerçekleştirdiği bildirildi. Görüşmelerde askeri-teknik ilişkiler ve savunma sanayi işbirliği ele alındı. İnsansız sistemler alanındaki ortak çalışma imkanları masaya yatırıldı.

İKİ ÜLKE SAVUNMA SANAYİNDE YENİ ADIMLAR ATMAYI PLANLIYOR

Taraflar özellikle insansız sistemler alanındaki işbirliği imkanlarını ele aldı. Bu kapsamda Bayraktar insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin kabiliyetlerin artırılması görüşüldü. Operasyonel tecrübe paylaşımı ve ortak çalışma alanları da değerlendirildi. Modern teknolojilerin potansiyel transferi konusu üzerinde duruldu. Savunma sanayisi ekosistemleri arasında daha güçlü bağlar kurulması hedefleniyor. Karşılıklı yatırımların artırılması da gündem maddeleri arasında yer aldı.

BAYRAKTAR İHA’LARIN KULLANIM KABİLİYETİ ARTIRILACAK

Polonya Başbakan Yardımcısı ve Milli Savunma Bakanı Władysław Kosiniak-Kamysz, görüşmelerde sanayi kabiliyetlerine odaklandıklarını belirtti. “Görüşmelerimizin konularından biri Bayraktar insansız hava araçlarının kullanımına ilişkin meselelerdi. Bunları kullanma kabiliyetlerinin giderek artmasını istiyoruz. Askeri, siyasi ve endüstriyel işbirliği çok iyi ilerliyor. Türkiye’nin Polonya’daki ve Polonya’nın Türkiye’deki yatırımları hayata geçerse ilişkilerde hedeflenen seviyeye ulaşacağız.” Varşova’daki temaslar iki ülkenin savunma sanayi işbirliğini ileri taşımayı hedefliyor. Yeni ortaklık alanları oluşturulmasına katkı sağlaması bekleniyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

CHP’de Parti Meclisi Düştü

Ankara Bölge Adliye Mahkemesi'nin mutlak butlan kararı sonrası CHP'de yönetim krizi büyüdü; MYK oy birliğiyle dokuz kişinin ihracını istedi. Bu gelişme Parti Meclisi'ndeki dengeleri değiştirdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: Türk Milletinin Özünde Erdem Var

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beştepe'deki Millet Kongre ve Kültür Merkezi'nde Türk Kızılay Ödülleri törenine katıldı ve önemli açıklamalarda bulundu. Konuşmasına Kızılay mensuplarına sevgi ve selam göndererek başladı.

Kurtulmuş, CHP Grup Başkanvekillerine İlk Kez Konuştu

TBMM Başkanı Numan Kurtulmuş, CHP'deki 'mutlak butlan' kararı sonrası yaşanan yönetim tartışmalarını ilk kez değerlendirerek önemli açıklamalar yaptı. Kurtulmuş, ihraca sevk edilen iki grup başkanvekilinin durumuna ilişkin soruları yanıtladı.

Hong Kong’lu Kadını 2,5 Milyon Dolar Dolandıran Nijeryalı Yakalandı

Hong Kong'ta yaşadığı öğrenilen diş hekimi Siu P.Y.F., 2020 yılında bir arkadaşlık sitesinde kendisini Amerikalı iş adamı Richard olarak tanıtan biriyle tanıştı. Telefonda konuşan ikilinin dostluğu kısa sürede ilerledi.

Arda Güler ve Kenan Yıldız Dünya Kupası Listesinde

2026 FIFA Dünya Kupası'nda Türkiye'den üç genç yetenek sahne alacak. Arda Güler, Kenan Yıldız ve Can Uzun bu dev turnuvada forma giyecek.