Milli Eğitim Bakanlığına bağlı okullarda çalışan ücretli öğretmenlerin mayıs ayı ek ders ücretlerinde 7 günlük tatil ve bayram kesintisi netleşti. Kesinti toplam 7 günü kapsıyor. Bu durum cüzdanlardan 10 bin TL’den fazla eksiltmeye yol açacak.
YEDİ GÜNLÜK KESİNTİ TAKVİMİ BELİRLENDİ
Okulun kapalı olduğu günlerde ek ders alamayan öğretmenler mayısta 7 gün zarar edecek. Kesinti yapılacak günler şöyle sıralandı: 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü, 19 Mayıs Atatürk’ü Anma Gençlik ve Spor Bayramı ve 25-29 Mayıs arası idari izin tatili.
10 BİN TL’Yİ AŞAN MADDİ KAYIP OLUŞTU
Günde 6 saat derse giren öğretmenin 7 günde 42 saat fiili dersi iptal oldu. Her 2 ders saatine 1 saat ek ders katsayısı eklenince kayıp 63 saati buluyor. Saat ücreti 167 TL olduğu için hak edişten 10.521 TL eksilecek.
HAZİRAN ÖDEMESİ 21 BİN TL OLDU
Kesintiler sonrası mayıs ayı için haziranda yatacak net tutar da belli oldu. Ay boyunca 14 gün fiilen ders yürüten öğretmenin hesabı şöyle: Çalışılan gün sayısı 14, günlük ders saati 6, toplam fiili ders 84 saat. Ödenecek katsayılı ek ders 126 saat, saat ücreti 167 TL ve haziranda yatacak net tutar 21.042 TL.