AVRUPA KUPALARINDAN MEN CEZASI
UEFA’nın yaptığı duyuruya göre, Ermenistan ekibi Alashkert ile Temmuz 2023’te gerçekleşen UEFA Konferans Ligi 1. eleme turu karşılaşmalarında şike yaptığı belirlenen Arsenal Tivat, Avrupa kupalarından 10 yıl süreyle men cezası aldı.
CEZALANDIRILAN İSİMLER VE MİKTARLAR
Arsenal Tivat’ta görevli savunma oyuncusu Nikola Celebic ve sportif direktör Ranko Krgovic, aynı gerekçeyle ömür boyu men cezasına çarptırıldı. Ayrıca, takım oyuncularından Cetko Manojlovic, Dusan Puletic ve Radule Zivkovic ise futboldan 10’ar yıl men cezası aldı. UEFA, kulübe 500 bin avro para cezası uyguladı ve maçlardan dolayı verilen men kararlarının 2034-2035 sezonu sonuna kadar uzatılması için FIFA’ya başvurmayı planlıyor.
MAÇ SONUÇLARI VE ŞİKE OLAYI
Şike olayına neden olan 2023-2024 sezonundaki UEFA Konferans Ligi 1. eleme turu ilk karşılaşmasında Arsenal Tivat, Alashkert ile deplasmanda 1-1 berabere kaldı. Ev sahibi takımla oynanan rövanş maçında ise Arsenal Tivat, rakibini 6-1 mağlup oldu.