Ukrayna, Maden Anlaşmasını Onayladı

Ukrayna Parlamentosu, Perşembe günü Amerika Birleşik Devletleri ile imzalanan maden anlaşmasını onayladı. Bu adım, Kiev’in Washington’dan gelecek askeri yardımları artırmasını ve Rusya’ya karşı mücadelede elini güçlendirmesini umduğu bir gelişme olarak öne çıkıyor. Anlaşma, 338 oyla kabul edildi ve ret oyu kullanılmadı, ancak bazı milletvekilleri bu konuda endişelerini dile getirdi.

ANLAŞMA ÜZERİNE TARTIŞMALAR

Bazı vekiller, hükümetin anlaşma hakkında yeterli bilgi sunmadığını ve çeşitli tavizlere dair detayların belirsiz olduğunu savundu. Özellikle, Ukrayna’nın yeniden inşası için önerilen yatırım fonunun nasıl yönetileceği ve katkıların nasıl sağlanacağı üzerine soru işaretleri oluştu. Başbakan Yardımcısı Yulia Svyrydenko, bu endişelere yanıt vermek üzere perşembe sabahı bir basın toplantısı düzenledi. Svyrydenko, “Ukrayna Parlamentosu, Ukrayna ile ABD arasında tarihi Ekonomik Ortaklık Anlaşması’nı onayladı. Bu belge yalnızca hukuki bir metin değil; ana stratejik ortağımızla ilişkimizin yeni bir modeli için temel oluşturuyor.” diye konuştu. Hükümet, fonun birkaç hafta içinde faaliyete geçeceğini bildirdi ve ayrıntıların iki ek belgeyle daha sonra açıklanacağı belirtildi.

OLAYLARIN ZAMANI

Oylamanın zamanlaması dikkat çekiyor. Bu gelişme, Rusya’nın 2. Dünya Savaşı’nda Berlin’deki parlamento ele geçirişinin 80. yılını askeri törenle kutlamasından bir gün önce gerçekleşti. Ayrıca, Ukrayna’nın insansız hava araçlarıyla Rus topraklarını hedef aldığı bir dönemde olması, Kiev’in pozisyonunu güçlendirmeyi amaçlayan bir gelişim olarak değerlendiriliyor. Ukrayna, Rusya’nın ilhak ettiği toprakların tanınması ve kalıcı tarafsızlık taleplerine açık bir dille karşı çıkıyor. Bu şartların kabul edilmesinin ülkenin teslimiyetine ve savunmasız kalmasına neden olabileceğini savunuyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Fidan, Diplomasi Trafiğinde Bir Dizi Görüşme Gerçekleştirdi

Dışişleri Bakanı Hakan Fidan, Irak Temsilciler Meclisi Başkanı Heybet Halbusi ve KKTC Başbakanı Ünal Üstel ile ayrı ayrı görüşmeler gerçekleştirdi. Ayrıca Türk Devletleri Teşkilatı Genel Sekreteri Kubanıçbek Ömüraliyev'i de kabul etti.

Türkiye, 12 Ülkenin İsrail’e Yaptırım Kararını Destekliyor

Dışişleri Bakanlığı, Birleşik Krallık, Fransa ve Kanada öncülüğündeki 12 ülkenin girişimini desteklediğini duyurdu. Açıklamada, İsrail'in iki devletli çözüm üzerinde yoğunlaşan çabalarının arttığına dikkat çekildi.

Okan Buruk: Abdülkerim’in Sakatlığı Hakkında Bilgim Yok

Galatasaray, UEFA Şampiyonlar Ligi'nin ilk haftasında yarın deplasmanda Portekiz ekibi Sporting ile karşılaşacak. Geçtiğimiz sezon Trendyol Süper Lig'de şampiyon olan Galatasaray, bu yıl UEFA Şampiyonlar Ligi'ne direkt katılım hakkı kazandı.

PFDK’ya Sevk Edilen İsimler Belli Oldu

TFF'nin yaptığı açıklamaya göre, Beşiktaş derbisinin ardından futbolun itibarını zedeleyen açıklamaları nedeniyle Aziz Yıldırım tedbirsiz olarak disipline sevk edildi. Fenerbahçe, aynı maçta çirkin tezahürat ve saha olayları gerekçesiyle disipline gönderilirken, Kerem Aktürkoğlu da benzer bir sebepten dolayı tedbirsiz olarak disiplin kuruluna yollandı.

Tunç Soyer’in 6 Yıla Kadar Hapsi İstendi

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı, Örnekköy kentsel dönüşüm projesiyle ilgili soruşturmayı tamamladı. Hazırlanan 523 sayfalık iddianamede, tutuklu eski İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Tunç Soyer ile eski İZBETON Genel Müdürü Heval Savaş Kaya'ya "zimmet suçuna yardım etme" suçlaması yöneltildi.