Ünlü Jeolog Prof. Dr. Naci Görür’e adaylık!

Değerli jeolog Prof. Dr. Naci Görür, 31 Mart’ta yapılacak yerel seçimler için iki siyasi partiden adaylık teklifi aldığını açıkladı. Candaş Tolga Işık’ın programında konuşan Görür, ülkenin karşı karşıya olduğu sismik zorlukların üstesinden gelmek için siyasi aidiyetleri aşan birleşik bir yaklaşıma ihtiyaç olduğunu vurguladı.

Prof. Dr. Naci Görür, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için İYİ Parti’den, Elazığ Belediyesi adaylığı için CHP’den de kendisine talip olunduğunu açıkladı. Gelen teklifler için teşekkürlerini ileten Görür, “Bana verdikleri onuru takdir ediyorum” dedi.

Görüşme sırasında teklifleri kabul edip etmediği sorulduğunda Görür, “Mesele kabul etmek ya da reddetmek değil; Bu benim yoluma ve inanç sistemime aykırı. Parti siyasetinin dışında kalmalıyım ki AK Parti de, CHP de, MHP de beni dinleyebilsin. Beni takip edenlerin önemli bir kısmı AK Partili ve MHP’li. Bana ‘Profesör, Tanrı sizi korusun’ diye yazıyorlar. Bir partiye üye olabilir miyim? Naci Görür olarak benim bireysel oyum var ama bu ülkede, Türkiye’de, hem iktidar hem de muhalefette sismik imtiyazları aşacaksak siyasetin bu işin dışında tutulması lazım” dedi.

Prof. Dr. Naci Görür’ün duruşu, depreme hazırlık gibi kritik konuların ele alınmasında tarafsız bir yaklaşımı vurguluyor. Görür, siyasi sınırları aşarak, ulusun güvenliğini ve refahını sağlamak için hükümeti, muhalefeti ve tüm siyasi yelpazeyi içeren birleşik bir çabayı savunuyor. Görür gibi saygın bir şahsiyetin sunduğu benzersiz bakış açısı, ulusal çıkarların siyasi bağlantılardan daha öncelikli olmasının önemini vurguluyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Şanlıurfa’da Araya Giren Anne Öldü, Oğlu Yaralandı

Şanlıurfa'nın Karaköprü ilçesi Akpiyar Mahallesi'nde iki grup arasında henüz bilinmeyen bir nedenle çıkan tartışma silahlı kavgaya dönüştü. Olayda araya girmeye çalışan anne Heriman Altundağ vuruldu.

Güzelbahçe Operasyonunda İki Kişi Daha Tutuklandı

İzmir Cumhuriyet Başsavcılığı'nın yürüttüğü soruşturma kapsamında Mısır'da bulunan iki şüpheli, yurda dönüşlerinde İzmir Adnan Menderes Havalimanı'nda jandarma tarafından gözaltına alındı. Belediye Meclis Üyesi G.G. ve inşaat firması yetkilisi eşi Ş.G., jandarmadaki işlemlerin ardından adliyeye sevk edildi.

Petrol Yükseldi, Borsalar Düştü, OECD Uyardı

Piyasalardaki endişeler, Ortadoğu'da ateşkes beklentilerine rağmen saldırıların sürmesiyle arttı. Kuveyt Uluslararası Havalimanı'nın yolcu terminaline insansız hava aracı saldırısı düzenlendi.

Fabrikada 3 İşçi Elektrik Çarpmasıyla Hayatını Kaybetti

Samsun'un İlkadım ilçesindeki bir organize sanayi bölgesinde bulunan fabrikanın çelikhane tesisinde saat 21.40 sıralarında üç işçi elektrik akımına kapılarak hayatını kaybetti. Olay yerine sağlık, jandarma, AFAD ve itfaiye ekipleri sevk edildi.

Varlık Barışı Resmi Gazete’de: 20 Yıl Vergi Yok

Resmi Gazete'de yayımlanan yeni kanun varlık barışı ve yurt dışı kazançlara 20 yıl süreyle gelir vergisi müstesnası getiriyor. Amme alacağı tecilinde azami taksit süresi 36 aydan 72 aya çıkarılacak.