Ünlü Spiker Sabri Ugan Vefat Etti

DÜNYA SPOR CAMİASINDA BİR YILDIZ YİTİYOR

Duayen spor spikeri ve moderatör Sabri Ugan, kanser tedavisi nedeniyle uzun bir süredir yoğun bakımda tutuluyordu. 62 yaşında hayatını kaybeden Ugan, tedavi gördüğü hastanede vefat etti. Ugan, geçtiğimiz günlerde beyin damarlarındaki tıkanıklık nedeniyle entübe edilmişti. Şampiyonlar Ligi ve Süper Lig’in sesi olan Ugan, hafızalarda durmadan yer alacak sesiyle anılacak. Tarihi maçları sporseverlere aktaran Ugan, kariyeri boyunca birçok kanalda çeşitli projelere imza atmıştı. Uzun süre boyunca sporseverler, önemli müsabakaları onun anlatımıyla dinledi.

SABRİ UGAN’IN SON DÖNEMİ

Birçok kanalda görev yapan Ugan, son döneminde kendi YouTube hesabında gündemi yorumlamaktaydı. Hayatta verdiği mücadeleyi, takipçilerine bu kanaldan aktaran Ugan, yaşamına dair tavsiyelerini de paylaştığı video, onun son paylaşımı oldu. Ugan, şu ifadeleri kullanmıştı: “En ağır hastalıklardan bir tanesi ama hiç moralim bozuk değil, hayata sıkı sıkı tutunuyorum çünkü biliyorum ki bu hastalığın tedavisinde özne benim. Öncelikle diyabet çıktı, üzerine çıkarmış şekerimi. Hemşireler hayatımı kurtardı, onlara ne kadar teşekkür etsem az.”

24 Mayıs 1963 yılında Sakarya’da dünyaya gelen Sabri Ugan, uzun yıllar memleketi Sakarya’da yaşamış bir sunucu olarak tanınıyor. 1985 yılında Sakarya Gazetesi’nde muhabir olarak iş hayatına adım attı ve 1991’de spor müdürü olarak görev yaptı. Gazetecilik kariyeri sırasında Sakaryaspor’un maçını anlatarak spikerliğe başladı. Başarılı anlatımları ile 1994 yılında Kanal 6’ya editör olarak transfer oldu ve ardından Star TV’ye geçti. Burada Süper Lig, Şampiyonlar Ligi ve UEFA Avrupa Ligi maçlarında Türk takımlarının önemli karşılaşmalarına imza attı. Doğan Grubu’ndan ayrıldıktan sonra çeşitli kanallarda çalıştı. Futbolun yanı sıra diğer spor dallarında da spikerlik yapmış olan Sabri Ugan’ın “Arda Turan: Aslan Yürekli Kaptan” isimli bir kitabı da bulunmaktadır.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İstanbul Şişli’de Otomobil Kazası: 2 Ölü 6 Yaralı

Şişli'de ters yönde ilerleyen bir otomobil, kaldırımda yürüyen yayalara çarptı. Kazada iki kişi hayatını kaybederken, altı kişi yaralandı.

Mauro Icardi’nin Açıklamaları Gündemde Tartışma Yarattı

Galatasaray'ın yıldız oyuncusu Mauro Icardi, sosyal medya üzerinden dikkat çekici bir paylaşımda bulundu.

İçişleri Bakanı Trafik Kazasında Hayat Kaybına Dikkat Çekti

İçişleri Bakanı Ali Yerlikaya, İzmir'de aşırı hız nedeniyle motosiklete çarpan araç sürücüsünün kaza anına ait görüntülerini paylaşıp dikkatli olunması gerektiğini vurguladı.

Bu Yıl 15 Yeni Millet Bahçesi Açıldı

Millet Bahçesi Projesi ile Türkiye genelinde bu yıl 15 yeni bahçe açıldı; toplamda 3 milyon 125 bin metrekare yeşil alan sağlandı.

İstanbul Su Doluluk Oranı Tarihinin En Düşük Seviyesinde

Megakent'i besleyen barajların doluluk oranı, son 10 yılın bu dönemine göre %17,83 ile en düşük seviyeye düştü.