“Uraloğlu: Posta Gönderileri Yüzde 6,9 Artışta”

SEKTÖR VERİLERİNİN DEĞERLENDİRMESİ

Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye’nin posta sektörüne ait 6 aylık pazar verilerini inceledi. Uraloğlu, sektördeki yetkilendirilmiş hizmet sağlayıcı sayısının 52 olduğunu ve bu hizmet sağlayıcılara toplamda 59 yetkilendirme verildiğini belirtti. Verilere göre 2024 yılının ilk yarısında Türkiye genelinde 9 bin 363 posta acente ve şubesinin faaliyet gösterdiğini söyledi. Uraloğlu, “Ülkemizin posta sektöründe gerçekleşen haberleşme gönderileri sayısı 132,8 milyon oldu. Şehirler arası gönderilerin tüm haberleşme gönderileri içerisindeki payı ise yüzde 85,2 olarak gerçekleşti. Bu dönemde haberleşme gönderisi teslimatının en çok gerçekleştiği iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.” ifadelerini kullandı.

POSTA GÖNDERİLERİNDEKİ ARTIŞ

Uraloğlu, haberleşme gönderileri haricindeki, posta kolisi veya kargosu olarak adlandırılan diğer posta gönderilerinin son yıllarda sürekli bir artış gösterdiğini açıkladı. “Geçen yılın aynı döneminde 598 milyon olan gönderi sayısı 2024 yılının ilk 6 ayında yüzde 6,9 artarak 639,2 milyon adet olarak gerçekleşti. Bu artış, son yıllardaki e-ticaret hacminin hızlı büyümesinden kaynaklanmaktadır. Bu durum, ülkemiz posta pazarına da olumlu yönde etki ediyor. Gönderilerin yüzde 80,7’si şehirler arası kategoride yer alıyor. 2024 yılının ilk yarısında posta kolisi ve kargosu teslimatının en çok gerçekleştiği iller sırasıyla İstanbul, Ankara, İzmir, Bursa ve Antalya oldu.” şeklinde bilgi verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Yeni Eksper Sisteminde 40 Bin Lira Limit Belirlendi

Sigortacılık Düzenleme Kurumu, kaza sonrası değer kaybı ve hasar ödemelerinde dolandırıcılığı önlemek için yeni bir düzenleme başlattı. Artık hasar tespiti eksper tarafından anında yapılacak.

İstanbul’da Hava 7 Derece Birden Soğuyacak

Yeni bir yağışlı hava sisteminin etkisine giren Türkiye'de bugün iç kesimlerde sağanak beklenirken sıcaklıklarda önemli bir değişim olmayacak. Meteoroloji verilerine göre yurt genelinde parçalı ve yer yer çok bulutlu hava hakim olacak.

CHP’de Saat 13.00’te: Gündem İhraç ve Kurultay

Cumhuriyet Halk Partisi Merkez Yönetim Kurulu, Genel Başkan Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında bugün saat 13.00'te toplanacak ve kurultay süreci ile parti içi ihraç tartışmaları ele alınacak. Toplantı öncesinde yaşanan gerilim, mahkemenin mutlak butlan kararı sonrası Kılıçdaroğlu'nun genel başkanlığa dönmesiyle başladı.

İki Zanlının Dosyası Zaman Aşımından Düştü

Diyarbakır'da 24 Ocak 2021'de makam aracında pusuya düşürülerek şehit edilen Emniyet Müdürü Ali Gaffar Okkan'ın dosyasında zaman aşımı nedeniyle yeni bir gelişme yaşandı. Okkan, 1997 ila 2001 yılları arasında Diyarbakır Emniyet Müdürü olarak görev yapmıştı.

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.