Usta oyuncu hayatını kaybetti

Ekranların sevilerek izlenen dizisi ‘Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz’da rol alan Sabina Toziya hayata gözlerini yumdu.

Usta oyuncu Sabina Toziya, 75 yaşında hayata gözlerini yumdu. Son olarak Eşkiya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinde rol alan Toziya 8 ay önce beynindeki tümör nedeniyle bir operasyon geçirmişti.

“Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz” dizisinde otoriter ve geleneklerine bağlı bir Karadeniz kadını Hayriye Ana karakterini canlandıran Sabina Toziya, 75 yaşında hayatını kaybetti.

Oyuncunun vefatını senarist Bahadır Özdener, sosyal medya hesabından, “Çok kıymetli Sabina Toziya’yı, Hayriye annemizi Rahmeti Rahman’a uğurladık. Allah’tan annemize rahmet, ailesine ve sevenlerine başsağlığı dileriz” mesajıyla duyurdu.

Usta oyuncu, Eşkıya Dünyaya Hükümdar Olmaz dizisinden geçen sezon sağlık sorunları nedeniyle ayrılmıştı.

Kuzey Makedonya’nın başkenti Üsküp’te 1946’da dünyaya gelen Toziya, Üsküp Devlet Tiyatrosu’nda oyunculuk eğitimi aldı. “Muhteşem Yüzyıl” dizisinin yanı sıra sinemada da “Bal Kaymak” ve “Annemin Yarası” filmlerinde rol aldı.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Van’da Kaza: 4 Ölü, 4 Yaralı

Van'ın Çaldıran ilçesinde Levent Kiraz yönetimindeki hafif ticari araç ile Abidin Çelik idaresindeki pikap Özalp-Çaldıran ve Ağrı-Doğubayazıt kavşağında çarpıştı. Kazada 57 yaşındaki anne Selbet Kiraz, 5 yaşındaki Havva, 6 yaşındaki Yunus ve 9 yaşındaki Emre Kiraz hayatını kaybetti.

Menesa Özel Havuzda Ölü Bulundu

Diyarbakır Bağlar ilçesindeki kırsal Tellikaya Mahallesi'nde yaşayan Özel ailesi, dün akşam saatlerinde küçük kızları Menesa'nın evde olmadığını fark etti. Aile, kendi imkanlarıyla arama başlattı.

Otokoç Genel Müdürlüğüne Ateş Açıldı

Koç Holding bünyesinde bulunan Otokoç firmasının Maltepe'deki genel müdürlük binası sabah saatlerinde uzun namlulu silahlarla saldırıya uğradı. İki şüpheli, iş yerine ateş açtıktan sonra kaçtı.

Sıfır Atık Festivali 500 Bin Kişiyle Sona Erdi

Emine Erdoğan'ın himayesinde düzenlenen Sıfır Atık Festivali, İstanbul Atatürk Havalimanı'nda bugün sona eriyor. Festivalde on binlerce kişiyi buluşturan konserler verildi.

Inter, Çalhanoğlu Transferini Yalanladı

Fenerbahçe Başkan Adayı Hakan Safi, Hakan Çalhanoğlu ile anlaştıklarını duyurdu. Safi, transferi bitirdiklerini açıkladı.