“Uzaktan Görevden Alınan Özgür Çelik”

GÖREVDEN UZAKLAŞTIRILMA AÇIKLAMASI

Görevden uzaklaştırılan CHP İstanbul İl Başkanı Özgür Çelik, olağanüstü bir toplantı öncesinde bazı açıklamalarda bulundu. Çelik, “Parti MYK’mız toplanıyor an itibariyle. Biz de üyelerimizle yönetimimizle birazdan açıklanan kararla ilgili toplantı gerçekleştireceğiz. Alınan karar CHP’nin iktidar yürüyüşünü durdurma çabasıdır. Özgür Özel hakkında açılan soruşturma ve fezlekeler, İmamoğlu ve belediye başkanlarımız zindanlarda cezalandırılıyor. Bu uygulamalarla bizi durduramadılar. Tüm hukuksuzluklarla bizi durdurmaya çalışıyorlar. Mücadelemize devam edeceğiz. Burası baba ocağı ve halktır.” dedi.

SÜREÇ İLE İLGİLİ GÜNCELLEME

Çelik, konu hakkında X sosyal medya platformu üzerinden de açıklamalarda bulundu. “Değerli yol arkadaşlarım, telefonlarım kilitlenmiş durumda. Aramalara ve mesajlara dönmem mümkün değil. Süreci takip etmek ve yönetmek üzere İstanbul İl Başkanlığımıza geçiyorum. Cumhuriyet Halk Partisi halktır, halkın evidir, baba ocağıdır. Teslim alınamaz.” ifadelerini kullandı.

MAHKEME KARARI

İstanbul 45. Asliye Hukuk Mahkemesi, CHP İstanbul 38. Olağan İl Kongresi’nde seçilen başkan ve yönetimin görevinden uzaklaştırılmasına ve geçici bir yönetim kurulu atanmasına karar verdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Arnavutköy’de Aile Katliamı: Çocuk Kanepenin Arkasında Kurtuldu

İstanbul Arnavutköy Boğazköy Mahallesi'nde hakkında uzaklaştırma kararı bulunan Davut Gökkaya, eski eşi Türkan Gökkaya'nın evine pompalı tüfekle giderek ateş açtı. Saldırıda eski eşi ve oğlu Emin Gökkaya hayatını kaybetti.

İspanya-Belçika Çeyrek Finalinde Gözler Golcülerde

2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek finalinde İspanya ile Belçika, Los Angeles Stadı'nda TSİ 22.00'de karşılaşacak ve maçı İngiltere'den Michael Oliver yönetecek. Oliver'ın yardımcılıklarını Stuart Burt ve James Mainwaring yapacak.

İlhan Fakılı İlk Maçında Galibiyet Golünü Attı

Beşiktaş, Slovakya'daki hazırlık kampında Mattersburg'u 1-0 yendi. Bu, siyah-beyazlıların üçüncü özel maçıydı.

Kazanan Ülkenin Logosu Kaybedenin Profiline Taşınacak

İngiltere ile Norveç arasında yapılacak 2026 FIFA Dünya Kupası çeyrek final karşılaşması öncesinde iki ülke arasındaki rekabet giderek tırmanıyor. Norveç'teki bir hava yolu şirketi sosyal medyada dikkat çeken bir iddia ortaya attı.

Ali Baybaş 40 Yıl Sonra Eve Dönüyor

Yaklaşık 40 yıl önce Sivas'ın Gürün ilçesine bağlı Kavak köyünden Suudi Arabistan'a giden 77 yaşındaki Ali Baybaş, orada açılan bir davanın duruşmalarına katılmadığı gerekçesiyle hukuki engellere takıldı. Ülkeden çıkışına izin verilmeyen ve onlarca yıl mahsur kalan yaşlı adam, geçirdiği kazalar nedeniyle kısmi felç oldu.