Van’da Mezarlıkta Yangın Çıktı

DUMANLAR YÜKSELİNCE SÖNDÜRME ÇALIŞMALARI BAŞLADI

Van’ın Erciş ilçesine bağlı Alkanat Mahallesi’ndeki mezarlıkta öğle saatlerinde dumanın yükselmesi dikkat çekti. Dumanı gören çevre sakinleri hemen itfaiyeye durumu bildirdi ve olay yerine birçok ekip yönlendirildi. Yangın, yaklaşık bir saat süren çabaların ardından kontrol altına alındı.

POLENLER YANGINI KOLAYLAŞTIRDI

Yangın, yaklaşık 2 bin metrekarelik bir alanı etkileyerek bazı mezarların zarar görmesine neden oldu. Van Büyükşehir Belediyesi Erciş İtfaiye Grup Amirliği’nde çalışan Veysel Kartal, yangının kontrol altına alınmasının oldukça zor olduğunu açıkladı. Kartal, bölgede bulunan yoğun kavak ağaçlarının havada bol miktarda polen barındırdığını ve bu pamuk benzeri yapıların alevlenmeyi kolaylaştırdığını belirtti. “Haber gelir gelmez hızla olay yerine ulaştık ve yangına müdahale ettik. Ancak kavaklardan yayılan polenlerin çok kolay tutuştuğunu gördük,” diyen Kartal, olası yeni yangınların önlenmesi için vatandaşların dikkatli olmaları gerektiğini vurguladı: “Bu tür yangınların önüne geçmek için özellikle kavak polenlerine karşı daha dikkatli olunmalı.”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Dışişleri Bakanlığı’ndan Ermenistan Seçimleri Açıklaması

Ermenistan'da düzenlenen kritik genel seçimlerde zaferi Başbakan Nikol Paşinyan kazandı. Sandıktan birinci parti olarak çıkan Paşinyan'ın Sivil Sözleşme Partisi üçüncü kez iktidara geldi.

Aydın’da Termometreler 42 Dereceyi Gösterdi

Aydın'da hava sıcaklıkları mevsim normallerinin üzerine çıkarak 42 dereceye ulaştı ve hissedilen sıcaklık ise yaklaşık 47 dereceye yükseldi. Kent genelinde vatandaşlar gölgelik alanlara akın etti.

İETT Otobüsünde Düşen Yaşlı Adam Öldü

Poligon Mahallesi-Kabataş arası sefer yapan 58A numaralı İETT otobüsünde ayakta yolculuk eden Ender Eliçin bir anda dengesini kaybederek yere düştü. Otobüsü durduran İETT sürücüsü bölgeye sağlık ekiplerini çağırdı.

7 Kişinin Daha Uyuşturucu Testi Pozitif Çıktı

Bakırköy Cumhuriyet Başsavcılığının yürüttüğü uyuşturucu soruşturması kapsamında İstanbul ve Muğla'da düzenlenen operasyonlarda gözaltına alınan 20 şüphelinin Adli Tıp Kurumu'ndaki test sonuçları belli oldu. Şüpheliler kan, saç ve idrar örneği verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Patrik Maşalyan’ı Kabul Etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul Milletvekili Sevan Sıvacıoğlu ve Patrik Sahak Maşalyan'ı Cumhurbaşkanlığı Dolmabahçe Ofisi'nde kabul etti. Kabul basına kapalı gerçekleşti.