Van-Iran Sınırındaki Güvenlik Duvarının 204 Kilometresi Tamamlandı

İran SINIRINDA GÜVENLİK DUVARI ÇALIŞMALARI SÜRÜYOR

Van’da, yasa dışı geçişlerin engellenmesi amacıyla İran sınırına inşa edilen güvenlik duvarı çalışmaları devam ediyor. İran ile en uzun sınırı olan Van’da, terör ve kaçakçılıkla mücadele için başlatılan bu projeyle, yasa dışı geçişlerin önlenmesi hedefleniyor. Çaldıran, Özalp ve Saray ilçelerinin sınırını kapsayan 204 kilometrelik etabın güvenlik duvarı, tel örgü, hendek ve güvenlik yolu yapımları tamamlanırken, Başkale ilçesi sınırındaki 91 kilometrelik hatta beton duvar inşaatı ve diğer çalışmalar ise sürüyor.

MEHMETÇİK SINIRDA 24 SAAT GÖREVDE

İnşası tamamlanan elektro optik ve asansörlü kulelere monte edilen gözetleme cihazları ve radarlarla, sınır hattı Mehmetçik tarafından sürekli gözetim altında tutuluyor. Sarp ve engebeli coğrafyada, güvenlik güçleri 7 gün 24 saat görev yapıyor.

ANLIK GÖRÜNTÜ AKTARAN TEKNOLOJİK ÖNLEMLER

Uzaktan kontrol ve otonom özellikleriyle donatılan insansız kara aracı, insansız hava aracı ve dronelar kullanılarak zorlu arazide keşif, gözetleme ve koruma görevleri yürütülüyor. Bu birlikler, teröristlerin ve düzensiz göçmenlerin geçişlerini önlemek için menfezlerde hem fiziksel önlemler alıyor hem de anlık uyarı ve görüntü aktarabilen foto kapanlar kullanıyor. Hava savunma sistemi olarak, İHA, drone ve paramotor tehditlerine karşı dronesavarlar, aktif savunma sağlayan hava savunma topları ve taretli zırhlı personel taşıyıcılar da sınırda konuşlandırılıyor. Güvenlik güçleri, “hudut namustur” prensibiyle sınırdaki her türlü yasa dışı olaya müdahale etme görevini yerine getiriyor. Güvenlik duvarı, hendek çalışmaları ve teknolojik yatırımlarla sıkı bir şekilde kontrol edilen sınır, Saray ilçesindeki Kapıköy Gümrük Kapısı’ndan ülkeye giriş yapan turistlerin güvenliğini de sağlıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.