Ve CHP’de milletvekili listesi belli oldu!

Türkiye Ermenilerinden Selina Özuzun Doğan, CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu’nun son dakika sürprizi oldu. İstanbul 2’nci bölge birinci sıradan seçimlere girecek olan Doğan, 1977 doğumlu, Ermenice ve Türkçenin yanı sıra Fransızca ve İngilizce biliyor. Doğan, özel bir şirketin hukuk bürosunda çalışıyor, evli ve bir çocuk annesi.

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu başkanlığında dün akşam toplanan Parti Meclisi, milletvekili listesini kesinleştirdi. “Siyaset uzun soluklu bir yarıştır” diyerek konuşmasına başlayan Kılıçdaroğlu, liste dışı bırakacaklarına ilk mesajı verdi. Genel başkan yardımcıları Burhan Şenatalar, Yakup Akkaya kontenjana giremedi. Sinan Aygün, Aydın Ayaydın, Erdal Aksünger, Umut Oran, Güldal Mumcu, Aşkın Türeli, Mehmet Ali Susam, Volkan Canalioğlu, Faruk Loğoğlu, Ali Demirçalı’nın da olduğu bazı milletvekilleri liste dışında kaldı.

PAVEY 1, İLHAN KESİCİ 7’NCİ
1, 3, 5, 7 ve 9’uncu kontenjan sıraları için İstanbul 1’inci bölge 1’inci sırada Şafak Pavey var. 3’üncü Gürsel Tekin, 5’inci Akif Hamzaçebi, 7’nci İlhan Kesici ve 9’uncu sırada İhsan Özkes.

BERBEROĞLU İKİNCİ BÖLGEDE

İstanbul 2’nci bölge 1’inci sıra adayı Türkiye Ermenilerinden Selina Özuzun Doğan oldu. Doğan, 1977 doğumlu, Galatasaray Hukuk mezunu. Doğan, Bilgi Üniversitesi’nde de yüksek lisans yaptı. 2’nci bölgde Sezgin Tanrıkulu, Sencer Ayata ve Enis Berberoğlu diğer kontenjan adayları. İstanbul 3’üncü bölgede ilk sırada Bihlun Tamaylıgil var. Engin Altay, Erdoğan Toprak, Murat Özçelik ve Mehmet Bekaroğlu da aday.

HATAY’A HİLMİ YARAYICI
Genel başkan yardımcıları Faik Öztrak Tekirdağ, Bülent Tezcan Aydın’da 1’inci. Eskişehir’de Gaye Usluer, Cumhuriyet’in eski Genel Yayın Yönetmeni Utku Çakırözer var. Adana’da Zülfikar İ. Tümer 2, Mustafa Kemal Özkan 5’inci sırada. Kocaeli; Fatma Kaplan, Haydar Akar, Tahsin Tarhan şeklinde sıralandı. Hatay’da ilk sırayı Grup Yorum’un eski solistlerinden Hilmi Yarayıcı aldı. Kılıçdaroğlu memleketi Tunceli için ilk sırayı Ali Mustafa Çelik’e, ikinci sırayı Gürsel Erol’a verdi. 

Ankara’da vekiller kontenjanda
Ankara 1’inci bölgenin kontenjan adaylarının dördü de vekillerden: 1-Gülsün Bilgehan, 3-Tekin Bingöl, 5-Levent Gök, 7-Bülent Kuşoğlu. Kılıçdaroğlu, böylece önseçimde Alevi ağırlıklı liste çıkan 1. bölgeyi dengelemiş oldu. 2’nci bölgede dikkat çeken isim 3’üncü sırayı alan Haluk Koç oldu. 1. sıra, türbanlı aday Ayşe Sucu’ya gelen tepkiler üzerine boş bırakıldı.

İZMİR’DE ZEKERİYA TEMİZEL
Kılıçdaroğlu’nun da seçim bölgesi  olan İzmir’de 2’nci bölge 1. sırada Selin Sayek Böke, 3. sırada Zekeriya Temizel, 5. sırada Aytun Çıray var. İzmir 1. bölge 1’inci sıra adayı Zeynep Altıok olurken, Tuncay Özkan 3’üncü, Roman kökenli Özcan Purçu 5’inci sıradan listeye girdi.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Chelsea İçin Osimhen Transferi Değerlendirildi

Eski futbolcu Emmanuel Petit, Osimhen'in Premier Lig'de başarılı olabileceğini vurgulayarak Chelsea'ye transfer önerisinde bulundu. Onun kariyerinin daha birçok yılını en üst düzeyde geçirebileceğini belirtti.

Sergio Ramos Sevilla’nın Sahibi Olmaya Hazırlanıyor

Sergio Ramos'un Sevilla kulübünü satın aldığı öne sürüldü. İşlemin noter onayının ardından resmi olarak tamamlanacağı bildirildi.

Fast And Furious Serisi Yeni Diziyle Dönüş Yapıyor

Hızlı ve Öfkeli serisi, 25 yıllık geçmişinin ardından dijital platformlara geçiş yapıyor. Vin Diesel, hem yıldız hem de yapımcı olarak bu önemli gelişmeyi duyurdu.

Real Madrid Arda Güler’i Satmama Kararı Aldı

Real Madrid, kulüp içi sorunlarla mücadele ederken Arda Güler’e talip olan Arsenal’e net bir mesaj gönderdi ve transfer konusundaki tutumunu açıkça iletti.

Jan Vesely Sezon Sonunda Basketbolu Bırakacağını Açıkladı

Eski Fenerbahçe oyuncusu Jan Vesely, 36 yaşında sporu bırakma kararı aldığını duyurdu.