Venezuela Ulaştırma Bakanlığı, Devlet Başkanı Nicolas Maduro’nun talimatıyla ABD’nin Arizona eyaletinde bulunan Phoenix kentinden Caracas’taki Maiquetia Uluslararası Havalimanı’na göçmenlerin geri dönüş uçuşlarının yeniden başladığını duyurdu. Haftada iki sefer yapılacak.
Uçuşların çarşamba ve cuma günleri düzenli bir şekilde gerçekleştirileceği belirtildi. Hükümet, ABD ile ocak ayında imzalanan göçmenleri geri gönderme anlaşmasına bağlılıklarını sürdüreceklerini vurguladı.
GÖÇMEN UÇUŞLARI ASKIYA ALINDI
Venezuela hükümeti, 29 Kasım’da yaptığı açıklamada ABD’nin tek taraflı olarak Venezuela’nın göçmenlerine yönelik uçuşları durdurduğunu bildirmişti. Aynı gün, ABD Başkanı Donald Trump, Venezuela ve çevresindeki hava sahasının tamamen kapatılacağını duyurdu.
EGEMENLİK İHLALİ ŞİKAYETİ
Venezuela, Trump’ın bu açıklamasını “egemenlik ihlali” olarak değerlendirerek Uluslararası Sivil Havacılık Örgütü’ne (ICAO) şikayette bulunduğunu ifade etti.
then "Add to Home Screen"