A MİLLİ TAKIM’IN HAZIRLIK MAÇLARI ÖNCESİ AÇIKLAMALAR
A Millî Takım Teknik Direktörü Vincenzo Montella, ABD ve Meksika ile oynanacak hazırlık maçları öncesinde önemli açıklamalar yaptı. Montella, maçların kritik öneme sahip olduğunu belirtti ve “Son yıllarda A Millî Takım daha çekici bir hale geldi. Dünya Kupası’na ev sahipliği yapacak olan iki takıma karşı oynayacağız. Bizim takımımızın çekiciliği yükseldiği için böyle bir hazırlık maçını kabul gördüler. Tüm hazırlık maçlarını değerlendirdiğimizde bu seçimleri bir mantık çerçevesinde yaptığımız ortada. Bu tarz maçlarda alınan mağlubiyet bile size bir şey katabiliyor. Dünyanın öbür ucundan davet gördük ve bu bizi gururlandırıyor.” dedi.
KADRODA NEDEN BAZI OYUNCULAR YER ALMIYOR?
Kadroda yer almayan bazı futbolcular ile ilgili gelen soruya Montella, “Sezon sonuna geldik, bazı futbolcuların dinlendirilmesi konusunda karar kıldım. Yeni sezona en iyi şekilde başlamalarını istiyorum. Bizim için en önemli periyot Eylül ayında başlayacak. Kadroya genç oyuncular ekledik, onları görmek istedik. Mert Günok, Avrupa Şampiyonası’ndan sonra dinlenemedi. Onları korumak istedim. Emirhan Topçu da bir süre oynayamadı, onu da riske atmak istemedim. Aral Şimşir’in de aynı konu geçerli. Doktorlarla değerlendirdik ve riskli bir dönem olabileceğini, sakatlanabileceğini düşündük. Bu yüzden kadroda almadık.” ifadelerini kullandı.
FORVET SEÇİMLERİ HAKKINDAKİ YORUMLAR
Forvet seçimleriyle ilgili gelen bir soru üzerine Montella, “Her takımın kendi dengesine sahip olduğunu söyleyebilirim. Milli Takım’da da belirli dengeler var. Pivot forvet… Forvet oyuncusu konusunda neyi kastettiğinizi anlayamıyorum. Ben de kısa boylu, fiziksel olarak farklı kapasiteye sahip bir oyuncuydum.” diye konuştu.
FERDİ KADIOĞLU’NU ÜZEN DURUM
Sakatlık durumu hakkında Ferdi Kadıoğlu hakkında bilgi veren Montella, “Ferdi Kadıoğlu için üzgünüz, kendisi de üzgün. Sürekli iletişim halindeyiz. Sakatlık süresi beklentilerin aksine uzun sürdü. Umarım yakın bir sürede çalışmalara başlar ve sonra bizimle olur.” şeklinde açıklamada bulundu.