Wolverhampton Wanderers’ın teknik direktörü Vitor Pereira, takımının puan durumundaki olumuz gidişatına rağmen geçtiğimiz günlerde üç yıllık yeni bir sözleşmeye imza attı. Pereira’nın kadrosunda yer alan Fer Lopez ile ilgili ise Fenerbahçe’de birlikte çalıştığı Arda Güler benzetmesi yapıldı.
“ARDA GÜLER’İN HARİKA OLDUĞUNU FARK ETTİM”
Pereira, Arda Güler ile ilgili olarak yaptığı açıklamada, “16 yaşındaki Arda Güler’i hatırlıyorum. Onu Fenerbahçe’nin A Takımı’na çağırdık ve ilk antrenmanda bu çocuğun harika bir oyuncu olduğunu, oynamak istediğini fark ettim.” ifadelerini kullandı.
“KARAKTERİNDE BU VAR, PAS GELMEDİĞİNDE KIZIYORDU”
Genç futbolcunun karakterinin dört dörtlük olduğunu belirten Pereira, “Bu, özel bir şeye sahip olan oyuncuların karakterinde bulunur. Her zaman oynamak isterler. Bir serbest vuruş olduğunda topun başına geçmek isterler. Arda Güler’in 16 yaşında olduğu dönem, Avrupa Ligi’nde bir maç için deplasmana gittik. Onu sahaya sürdüğümü hatırlıyorum. Bir frikik oldu ve topu aldı. Meşin yuvarlağın her zaman kendisinde olmasını istiyordu ve birisi ona topu atmadığında kızıyordu. Şimdi ise Real Madrid’de… Bu, öz güveni olan futbolcuların karakterinde bulunur ve onları korumamız gerekir.” dedi.
“FER LOPEZ’İN ZAMANI GELECEK”
Wolves’ta yer alan Fer Lopez’i de değerlendiren Pereira, “Fer Lopez çok kaliteli. Elbette genç ama onun da zamanı şüphesiz ki gelecek. Çok çalışıyor, yardımcı olmak istiyor. İşte bu ruh! Tecrübeli bir antrenör, ateş ve yetenek arasındaki dengeyi anlamalı. Gençlerin ne zaman oynamaya hazır olduklarını bilmeli.” açıklamasında bulundu. Pereira, genç futbolculara yönelik yaklaşımını sürdürerek, “Kendilerini eleştirmemeli, yapabileceklerinden fazlasını istememeliyiz.” diye belirtti.
“ARDA GÜLER BENZETMESİ”
İspanyol basınından Marca, Fer Lopez için Arda Güler benzetmesi yaparken, oyuncunun son 3 maçta süre alamadığına dikkat çekti.
“BU SEZONKİ PERFORMANSI”
Bu sezon Wolves formasıyla 5 maça çıkan 21 yaşındaki Lopez, 1 asist yaparak 176 dakika sahada kaldı.