Warwickshire, Rothesay County Championship Division One şampiyonluğu için iddiasını artırdı ve Cardiff’te Glamorgan’ı 69 all out’la mağlup etti. Son üç maç öncesinde lider Somerset ve Nottinghamshire ile arasındaki puan farkı sadece beş. Ethan Bamber, 5-28’lik etkileyici performansıyla sezon boyunca attığı wicket sayısını 50’nin üzerine çıkardı. Ed Barnard ise 3-5 ile son sıradaki oyuncuları etkili bir şekilde çıkararak ilk oyunu sadece 27 overda tamamladı.
WARWICKSHIRE KONTROLÜ ELİNDE TUTTU
Warwickshire, gün sonunda 129-3 ile maçta tam kontrol sağladı. Will Young, 60 koşu yaparak ev sahibi takımın skorunu neredeyse tek başına geçti. Bu, Glamorgan’ın 2007’de Middlesex’e karşı 60 all out olduğu günden bu yana en düşük skoru oldu.
SOMERSET HIZLA İLERLİYOR
Lider Somerset, ilk County Championship şampiyonluğunu hedefliyor ve Leicestershire karşısında tamamen kontrol sağladı. Josh Thomas, 100 koşu yaparak Tom Lammonby ile birlikte 181 koşuluk bir açılış standı oluşturdu. James Rew, orta sırayı sürdüren bir performans sergiledi. Savunma şampiyonu Nottinghamshire, Trent Bridge’de son sıradaki Hampshire karşısında 98-4 geride kaldı, ancak Joe Clarke’ın 105 koşusu sayesinde 377 all out’a ulaşarak toparlandı.
DIVISION TWO'DA ÇEKİŞME SÜRÜYOR
Division Two’da Middlesex, lider Durham’ı 80-4 geride bırakırken, Seb Morgan dört wicket aldı. Durham, Ben Raine ve Callum Parkinson arasındaki 90 koşuluk işbirliği ile geri döndü ve 252’ye ulaştı. Middlesex’ten Brydon Carse, iki wicket alarak karşılaşmada 52-2 pozisyonuna geldi ve gün sonunda 182 koşu geride kaldı.
KENT VE NORTHAMPTONSHIRE İLERLEMEKTE
Diğer terfi umudu olan Kent, ev sahibi Derbyshire’ı 300 sayısına düşürdükten sonra stumps’ta 11-1 durumundaydı. Üçüncü sıradaki Northamptonshire ise Worcestershire’ı 200 sayıda geçerek 13 koşuyla kayıpsız durumda bulunuyor.