Beşiktaş’ın sezon başında Leicester City’den kadrosuna kattığı Wilfred Ndidi, transfer sürecine dair önemli açıklamalarda bulundu. Ndidi, siyah-beyazlı kulübü tercih etmesinin sebeplerini samimiyetle dile getirdi.
İKİNCİ KAPTAN OLMAK BÜYÜK ONUR
Beşiktaş’a transfer olduktan sonra takımın ikinci kaptanı olduğu hatırlatılan Ndidi, “Beşiktaş’ın ikinci kaptanı olmak büyük bir onur ve gurur verici bir şey. Beşiktaş; tarihi, gururu ve futbolu yaşayan bir taraftar kitlesi olan bir kulüp. İstanbul’daki ilk günümden itibaren; yönetim kurulu, antrenörler, personel ve takım arkadaşlarım ve özellikle taraftarlar tarafından bana gösterilen ilgi inanılmazdı. İkinci kaptan olmak sadece bir ünvan değil, her gün saha içinde ve dışında standartları belirlemek ve bu güzel kulübün değerlerini temsil etmek gibi bir sorumluluk. Minnettarım ve elimden gelenin en iyisini yapmaya kararlıyım.” ifadelerini kullandı.
SÜPER LİG’DE YENİ BİR DENEYİM
İngiltere’den Türkiye’ye futbol kariyerindeki geçişin kendisi açısından olumlu olduğunu belirten Ndidi, “Geçiş olumlu oldu. Sıkı çalışmak her yerde sonuç verir ancak her ligin kendi ritmi vardır. Süper Lig çok rekabetçi ve yoğun, tutkulu bir atmosferi ve teknik açıdan güçlü oyuncuları var. En büyük yardım buradaki insanlar oldu; benden tam olarak ne istediklerini açıklayan antrenörler, soyunma odasını aile gibi hissettiren takım arkadaşlarım ve ilk dakikadan itibaren destekleyen taraftarlar. Bu destek her şeyi daha kolay hale getirdi.” şeklinde konuştu.
BEŞİKTAŞ’IN ÇEKİCİ PROJESİ
Leicester City’nin ardından İngiltere’den kendisine teklifler olmasına rağmen Beşiktaş’ı seçme nedenini aktaran Ndidi, “Benim için önemli olan proje, kültür ve duyguydu. Beşiktaş bana gerçekten inandı ve takıma nasıl yardımcı olabileceğime dair bir plan sundu. Size değer veren ve hedeflerinizi paylaşan insanlarla konuşmak çok önemli bir şey. Ve tabii ki taraftarlar… Beşiktaş taraftarları çok özel. Stadyumdaki enerji, her oyuncunun sürekli yaşamak isteyeceği bir şey.” açıklamasında bulundu.
Beşiktaş taraftarına da bir mesaj ileten Ndidi, “Sevginiz ve desteğiniz için teşekkür ederim. İlk günden itibaren kendimi evimde hissettirdiniz. Her maçta enerjinizi hissediyoruz. Sizi gururlandırmak için çalışmaya devam edeceğim.” ifadelerini kullandı.
Bu sezon Beşiktaş formasıyla toplamda 19 maçta görev alan Ndidi, 1 gol ve 1 asist kaydetti.