Yapay Zeka Destekli ‘Dijital Deprem Sergisi’ açıldı

Uluslararası Afet Filmleri Festivali kapsamında yapay zekâ (AI) destekli ‘AFETAI: Anadolu Afetler Tarihi ve 6 Şubat Depremleri’ dijital sergisi Cer Modern’de açıldı. Geçmişteki doğal afetlerin yapay zeka ile kesişimini gözler önüne seren sergi, 3-4 Şubat tarihleri arasında başkent sakinlerine açık olacak. Açılış törenine Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Gökhan Yazgı, ANDA Derneği Başkanı Okan Tosun ve AFAD yetkilileri katıldı. Açılışta konuşan Bakan Yazgan, 6 Şubat depreminde halkla dayanışma içinde olduklarını ifade ederek, AFAD’a, ANDA Derneği’ne ve tüm STK’lara ortak çalışmalarından dolayı teşekkür etti.

ANDA Derneği Başkanı Tosun, Demirören Haber Ajansı’na (DHA) yaptığı özel açıklamada, serginin amacının afet bilinci üzerinden tarihi afetlere ve 6 Şubat depremleri gibi son olaylara yeni bir bakış açısı kazandırmak olduğunu açıkladı. Sergi, yapay zekayı kullanarak halk için tarihi felaketleri canlandırıyor. Sergi açılış gününden itibaren devam etti ve hafta sonu boyunca devam edecek.

‘AFETAI’ başlıklı sergi, halkı Anadolu’daki felaketlerin tarihsel arka planıyla tanıştırıyor. Bu olayları izleyicilere sunmak, afet bilincini ve bu olaylara benzersiz bir bakış açısı kazandırmak için yapay zekayı yaratıcı bir şekilde kullanır. Teknoloji ve tarihin kesişimi bu sürükleyici deneyimde belirginleşiyor.

Kültür ve Turizm Bakan Yardımcısı Yazgan, afet yardım çalışmaları için doğru tekniklerin ve profesyonel ekipmanların kullanılmasının önemine dikkat çekti. ANDA’nın 6 Şubat depremi sırasındaki çabalarını övdü ve etkili afet müdahalesi için uygun teknik uzmanlık ve ekipmanın önemini vurguladı.

2016 yılında kurulan ve daha sonra Cumhurbaşkanlığı Kararnamesi ile resmi olarak kamu hizmeti veren bir dernek olarak tanınan ANDA Derneği, insani yardım ve arama kurtarma faaliyetlerinde önemli bir rol oynuyor. ANDA, profesyonellik ve mükemmelliğe olan bağlılığını gösteren Türkiye’nin ilk akredite sivil toplum kuruluşu oldu.

‘AFETAI’ sergisinde yapay zekanın yenilikçi kullanımı, Anadolu’nun tarihi felaketlerine bir saygı duruşu niteliği taşımakla kalmıyor, aynı zamanda afet bilincini halkın zihninde canlı tutmayı da amaçlıyor. Sergi, teknoloji ve tarihin bu kesişimi sayesinde, toplumun doğal afetlerin yarattığı zorluklarla etkileşime girmesi ve bunları yansıtması için dinamik ve ilgi çekici bir yol sunuyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Galatasaray’dan Fenerbahçe’ye Kutlama Sürprizi

Galatasaray, Süper Lig 2025-2026 sezonunu şampiyon tamamladıktan sonra RAMS Park'ta kutlama yaptı. Kutlamalarda Fenerbahçe'ye yönelik sloganlar öne çıktı.

Aziz Yıldırım Jorge Jesus ile Yola Çıkmayı Planlıyor

Fenerbahçe'nin başkan adayı Aziz Yıldırım'ın, teknik direktörlük koltuğuna Jorge Jesus'u atamak istediği öne sürüldü.

Mourinho’nun Real Madrid’e Dönüşü Kesinleşiyor

Benfica'nın teklifini geri çeviren Jose Mourinho, şimdi Real Madrid'den gelecek yanıtı beklemeye başladı.

Etiya’dan Küresel Yatırım Atılımı Ve Hedefler

Türkiye’nin yazılım ihracat lideri Etiya, Quebecor Media Inc. ile stratejik bir anlaşma imzalayarak, ihracatı artırmayı hedefliyor. Quebecor, Türkiye'yi global merkez ilan etti.

SuperFresh Pizza Napoliten Lansmanını Gerçekleştirdi

SuperFresh, yeni premium pizza serisi Pizza Napoliten'i özgün bir lansman etkinliğiyle tanıttı. Davetlilere, İtalya atmosferinde, el yapımı hamur ve titiz malzeme seçimiyle restoran kalitesinde pizza deneyimi sunuldu.