ADALET BAKANI TUNÇ’TAN YARGI PAKETİ AÇIKLAMASI
Adalet Bakanı Tunç, TBMM’de AK Parti’nin grup toplantısı öncesi basın mensuplarına yaptığı açıklamada, 9’uncu Yargı Paketi üzerinde çalışmaların devam ettiğini belirtti. Yargının etkinliğini ve hizmetlerinin işleyişini hızlandırmaya yönelik düzenlemelerin bulunduğunu vurgulayan Bakan Tunç, taslak üzerinde milletvekillerinin değerlendirmelerinin tamamlandıktan sonra teklife dönüşeceğini ifade etti.
CASUSLUK İDDİALARINA CEVAP
Bakan Tunç, yargı paketinde etki ajanlığına ilişkin düzenleme iddialarının asılsız olduğunu açıkladı. Türkiye devletine karşı suç işleyenlerin aynı zamanda casusluk suçundan da cezalandırılmasına yönelik bir düzenleme olduğunu belirten Tunç, bu düzenlemenin yanlış anlaşılmaması gerektiğini dile getirdi. Etki ajanlığı konusunda çıkan yanıltıcı haberlerin gerçeği yansıtmadığını vurgulayan Bakan Tunç, hedeflenen düzenlemenin adaletin sağlanması amacını taşıdığını söyledi.
SİNAN ATEŞ CİNAYETİ DAVASINA İLİŞKİN AÇIKLAMA
Sinan Ateş cinayeti davasının başlamasının hatırlatılması üzerine Bakan Tunç, bağımsız ve tarafsız yargının soruşturmayı tamamladığını ve kovuşturma aşamasına geçildiğini belirtti. Bu sürecin hakimler ve savcılar tarafından değerlendirileceğini ifade eden Tunç, siyasi sonuç çıkarmamak ve manipülasyonlardan kaçınmak gerektiğini vurguladı. Tarafsız ve bağımsız yargının kararının beklenmesi gerektiğini dile getiren Bakan Tunç, sürecin adil ve şeffaf bir şekilde yürütülmesi gerektiğine dikkat çekti.