Yasaklanan miting büyük katılımla yapıldı!

Güney Kore'nin başkenti Seul'de emniyet güçleri tarafından yapılması daha önce yasaklanan miting çok sayıda kişinin katılımıyla gerçekleşti.

Farklı işçi sendikaları ve sivil toplum kuruluşlarına üye gruplar, Pan Milli Komitesi olarak adlandırdıkları çatı örgüt altında birleşerek polisin daha önce yapılmasını yasakladığı gösteriye katıldı.

Pan Milli Komitesi Başkanı Yeom Hyeong Cheol, mitingi daha önce şiddet olaylarına sahne olan diğer gösterilerin aksine, grupların seslerini barış içinde duyurabilmesini göstermek için düzenlediklerini açıkladı.

Bir çok dini figür ve kanaat önderinin de katıldığı gösteri sırasında, eylemciler, yetkililerin geçen ayki protestoculara sert müdahalesinin durdurması için çağrıda bulunarak "barış" mesajı verdi.

Güney Kore polis yetkilileri tarafından daha önce yapılan açıklamada, 14 Kasım'da Seul'da düzenlenen ve şiddet olaylarına sahne olan gösterinin bir benzerinin tekrar yaşanmaması için bu hafta sonu yapılması planlanan mitingin iptal edildiğini duyurmuştu.

Yetkililer, mitingi organize edeceklerin, geçen ayki olaylı gösteriyi düzenleyen Kore İşçi Sendikaları Konfederasyonu (KCTU) olması nedeniyle, iptal kararında önemli bir yer tuttuğunu belirtmişti.

KCTU'nun başını çektiği geçen ayki gösteriye 53 işçi sendikası ve sivil toplum kuruluşu destek vermiş, hükümetin çalışma hayatına ilişkin politikaları ve devletin bastığı tarih kitaplarının 2017'den sonra ortaokul ve liselerde yeniden okutulması planı protesto edilmişti.

Hükümet karşıtı gösteri için toplanan 10 binlerce göstericiye polis, maskeli ve şiddet eğilimli grupların gösterilere katılmasını gerekçe göstererek biber gazı ve tazyikli suyla müdahalede bulunmuştu

ÖNE ÇIKAN HABERLER

SpaceX Halka Arzına 4 Kat Talep Geldi

SpaceX'in halka arz talebi 250 milyar doları aştı. SpaceX, yatırımcılardan 250 milyar doların üzerinde teklif aldı.

Altında Sert Düşüş

ABD'nin İran'a yeni saldırıları petrol fiyatlarını yükseltti ve enflasyon endişelerini artırarak altının ons fiyatını 4 bin 200 doların altına düşürdü. Altın 23 Mart'tan bu yana en düşük seviyesine geriledi.

BYD Türkiye Fabrika Planlarını Askıya Aldı

BYD'nin icradan sorumlu yetkilisi Stella Li, Türkiye'deki fabrika kurulumunun askıya alındığını açıkladı. Macaristan'daki tesisin ise dördüncü çeyrekte üretime başlayacağını belirtti.

FBI Dünya Kupası’nda İHA Önlemi Aldı

ABD Federal Soruşturma Bürosu (FBI) ve Federal Havacılık İdaresi (FAA), 2026 FIFA Dünya Kupası süresince stadyumlarda drone kullanımını yasaklayarak güvenlik önlemlerini üst seviyeye çıkarıyor. FBI, yaptığı açıklamada Houston'daki Taraftar Festivali için uçuş kısıtlamalarının bugün başladığını duyurdu.

Fenerbahçe’de Salah Dosyası Yeniden Açıldı

Aziz Yıldırım'ın yeniden başkan seçilmesiyle Fenerbahçe'de transfer çalışmaları hız kazandı ve Mısırlı yıldız Muhammed Salah için dosya yeniden açıldı. Yıldırım daha önce "İhtiyaç varsa alırız" demişti.