Yasemin Yalçın: Mahsun’a sahip çıktı

Mahsun Kırmızıgül'ün yeni filmi 'Vezir Parmağı'na gelen ağır eleştirilere başarılı tiyatrocu Yasemin Yalçın sessiz kalamadı. Bazı belediye başkanları tarafından yasaklanan film hakkında yapılan eleştirileri haksız bulan Yalçın, Nihat Doğan'a da sert sözlerle yüklendi.

Yönetmenliğini Mahsun Kırmızıgül’ün yaptığı,  ‘Vezir Parmağı’ adlı komedi filmi Anamur’un MHP’li Belediye Başkanı Mehmet Türe tarafından Kırmızıgül’e yönelik ‘PKK terör örgütüne sempati ile bakıyor’ ve Kayseri Develi ilçesinin AK Partili Mehmet Cabbar tarafından filme yönelik ‘milli ve manevi değerlere aykırı’ açıklamalarıyla gündeme geldi. Her iki başkan da filmin ilçelerinde gösterilmeyeceğini söyledi.

Filmin oyuncularından tecrübeli sanatçı Yasemin Yalçın, Mahsun Kırmızıgül’ü hedef alan iddialara karşı Gazete Duvar’a şu açıklamayı yaptı, “Mahsun ülkesini, vatanını seven bir adam, insan gibi insan. Bu muameleyi hak etmiyor. Doğduğu yere bakılıyor ve ötekileştiriliyor. Artık bu ayrımcılık bitmeli. Bir filmi beğenmeyebilirsiniz, gayet doğaldır. Başarısızlıklar da insanı olgunlaştırır. Ancak daha filmi izlemeden bambaşka bir yerden saldırıya başladılar. Nihat Doğan’ın ağzına kadar düştük. Film eleştirisi Nihat Doğan’a kaldı. Yaptığımız işe saygı kalmamış, daha ne söyleyeyim!”

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Ankara-Çorum Hızlı Tren 1 Saat 20 Dakikaya İnecek

Ankara-Kırıkkale-Çorum-Samsun Hızlı Tren Hattı'nda Delice-Çorum kesiminde ilerleme yüzde 25'i aştı, Bakan Uraloğlu yeni ihale aşamalarını duyurdu. Hat tamamlandığında Ankara-Çorum arası 1 saat 20 dakikaya düşecek.

Sarıyer’de Mahalleli Cımbızla Kene Avlıyor

Mahalle sakinleri Ayazağa'da son günlerde çok sayıda kene ile karşılaştı. Soner Akar, sokakta birçok kenenin olduğunu ifade etti.

Powerbank Alarmı Ankara-İzmir Uçağını Tahliye Ettirdi

Ankara Esenboğa Havalimanı'ndan İzmir'e gitmek üzere hazırlanan bir yolcu uçağında taşınabilir şarj cihazı paniğe yol açtı. Pegasus Havayolları'na ait uçak kalkış için pist başına ilerledi.

Mayıs Enflasyonu Açıklandı

TÜFE değişimi Mayıs 2026'da aylık yüzde 1,71, Aralık'a göre yüzde 16,61, yıllık yüzde 32,61 ve 12 aylık ortalamada yüzde 32,24 arttı. Bu dönemde gıda ve alkolsüz içeceklerde yıllık artış yüzde 34,86 olarak kaydedildi.

Emekliler Dört Ayda Yüzde 16,60 Zam Aldı

Milyonlarca emekli, alacakları zam için enflasyon rakamlarını yakından takip ediyor. Türkiye İstatistik Kurumu verilerine göre Nisan ayında enflasyon aylık yüzde 1,71 oldu.