“Yayın Alt Yazısı Soruşturmasında Adli Kontrol”

SAVCILIK AŞAMASINDA İFADELER ALINDI

Soruşturma kapsamında ifadeye çağrılan şüpheliler Merdan Yanardağ, Ali İhsan Demir ve Musa Özuğurlu’nun savcılıkta ifadeleri alındı. Savcılık, ifadelerini aldıktan sonra şüphelileri adli kontrol uygulanması talebiyle nöbetçi hakimliğe sevk etti. Sulh ceza hakimliği, üç şüphelinin “yurt dışı çıkış yasağı” ve “imza atma” şeklindeki adli kontrol tedbirleriyle serbest bırakılmasına karar verdi.

Savcılığın sevk yazısında, Sorumlu Müdür Ali İhsan Demir ve Genel Yayın Yönetmeni Merdan Yanardağ’ın ifade verirken, yayın anında kanalda bulunmadıklarını ve olayın sehven geliştiğini, yine de üzüntü duyarak özür metni yayınladıklarını belirttikleri ifade edildi. Yayın moderatörü Musa Özuğurlu’nun ifadesinde ise eylemin reji personelinin yayında söylenen cümleleri yanlış alt yazıya dönüştürmesinden kaynaklandığı, kasıt bulunmadığı ifade edildi.

Savcılığın yazısında, şüphelilerin cezai sorumluluklarının bulunduğu değerlendirmesi yapıldı. Yayında paylaşılan ifadenin “cumhurbaşkanına hakaret” suçu kapsamında olduğu ve suçun işlendiğine dair yeterli şüphenin oluştuğu belirtildi. Fakat gelinen aşamada delillerin büyük oranda toplandığı ve tutuklamanın tedbir olduğu vurgulandı. Tutuklamadan beklenen amaca adli kontrol hükümleriyle ulaşılabileceği tespit edilerek, bu aşamada adli kontrol tedbirlerinin ölçülü olacağı ifade edildi.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

Özgür Özel Bahçeli ile Selamlaştı Genel Kurulda

2026 bütçe görüşmeleri TBMM Genel Kurulu'nda başladı. Siyasi yumuşama sinyalleri, liderlerin selamlaşması ve karşılıklı jestlerle gözlemlendi. Özgür Özel'in Bahçeli'yle tokalaşması dikkat çekti.

Pegasus Hava Yolları Czech Airlines’i Satın Alıyor

Pegasus Hava Yolları, Çekya merkezli Czech Airlines ile Smartwings'i toplamda 154 milyon euroya bünyesine kattı.

Kartalkaya Yangın Davasında Gerekçeli Karar Açıklandı

Grand Kartal Otel'deki yangın faciasıyla ilgili davanın gerekçeli kararı yayımlandı. 406 sayfada, ihmallerin ağırlığı ve kurtarma sürecindeki gecikmelere dikkat çekildi.

Boşanma Aşamasında Eşini Bıçaklayan Şüpheli Gözaltına Alındı

Aydın'da bir çift, boşanma davası sonrası adliye önünde tartıştı. Tartışmanın kavgaya dönüşmesiyle biri eşini bıçaklayarak gözaltına alındı.

Erdoğan: 8 Aralık Suriye Hürriyet Günü Mesajı

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suriye'deki Esad rejiminin devrilmesinin yıl dönümünde Suriye halkına Türkiye'nin selam ve sevgilerini iletti.