Yeni Evlilere Ucuz Konut ve Destek Planı

NÜFUS POLİTİKALARI YÜKSEK KURULU TOPLANTISI GERÇEKLEŞTİ

Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu dün ilk toplantısını yaptı. Toplantı öncesi Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, 2009 yılından itibaren belirgin bir şekilde düşüş gösteren doğurganlık ve nüfus yenileme seviyesinin sürdürülebilir kılınması amacıyla bir eylem planı oluşturulacağını belirtti. Cevdet Yılmaz, 2025 yılının Aile Yılı olarak ilan edildiğini hatırlatırken, gelecekte güçlü bir aile ve nüfus yapısı için kararlı adımlar atılacağını ifade etti.

POLİTİKA ÖNERİLERİ VE YENİ PROJELER

Cumhurbaşkanı Yardımcısı, doğurganlık hızındaki azalma, nüfus yapısındaki değişiklikler, aile ve evlenme kurumundaki dönüşümlerin temel nedenleri ile ihtiyaçların tespit edileceğini ve bu doğrultuda politika önerilerinin hazırlanacağını aktardı. Nüfus Politikaları Yüksek Kurulu, Ulusal Eylem Planı geliştirme sürecine girdi. Önümüzdeki dönemde yeni evlilere yönelik konut projeleri ve maddi destekler gibi adımlar atılması planlanıyor. Ayrıca, dar gelirli ve ilk evini alacak bireyler için yüzde 10 peşinatla 240 ay vade imkânı sağlanması bekleniyor ve hanehalkı gelirinin 45 bin lirayı aşmaması gereken bir kuralın gündeme gelmesi düşünülüyor.

KADINLARA YENİ ÇALIŞMA MODELLERİ SUNULACAK

Kadınların ev iş hayatlarını sürdürebilmeleri için yeni çalışma modellerinin oluşturulması hedefleniyor. Bu kapsamda esnek ve uzaktan çalışma gibi alternatifler değerlendirilecek. Ayrıca, doğum izinlerinin artırılması, kreş ve bakım süreçlerinin desteklenmesi gibi konular üzerinde durulacak. Ebeveynlere destek vererek ücretsiz ya da düşük ücretli kreş ve çocuk bakım hizmetlerinin yaygınlaştırılması planlanıyor.

FLAŞ FLAŞ FLAŞ

İzzet Yıldızhan’ın Soruşturma İfadesi Gün Yüzüne Çıktı

Kubilay Kaan Kundakçı cinayetinde tutuklanan İzzet Yıldızhan'ın ifadesinde, olay gecesi aldığı telefonla kavgadan haberdar olduğu belirtildi. Soruşturma devam ediyor.

Hibrit Araçlarla Ekonomik Ve Çevreci Sürüş Deneyimi

Otomotiv sektörü, artan çevre bilinci ve yakıt tasarrufu talepleriyle dönüşüm geçiriyor. Hibrit araçlar, performans ve verimlilik sunarak tercih sebebi haline geliyor.

Pentagon İhtiyaç Duyduğu Tugayı Orta Doğu’ya Gönderiyor

ABD ordusunun 82'nci Hava İndirme Tümeni'nin, İran'a yönelik operasyonlarda görev almak üzere Orta Doğu'ya gönderileceği iddia edildi.

İran Saldırı Sayısında Düşüş Ama Etkilerde Artış

İran, ABD ve İsrail'e yönelik misillemelerinde Körfez ülkelerinin artık hedef alınıp alınmayacağı tartışılıyor. Savaşın 25. gününde İran'ın stratejileri merak ediliyor.

Türkiye Kupası’nda Beşiktaş-Fenerbahçe Derbisi Tarih Değişikliği

Türkiye Futbol Federasyonu, Beşiktaş'ın Türkiye Kupası'nda yarı finale çıkması durumunda Fenerbahçe derbisinin tarihini değiştirdiğini duyurdu.