Yeni Göç Dalgası, Gazze’de Yaşanıyor

İSRAİL ORDUSU SİVİLLERİ BOŞALTMAK İÇİN UYARI YAPIYOR

İsrail ordusu, Salı günü itibarıyla sivillere, Gazze kentini terk etmeleri çağrısında bulundu. Bu çağrının ardından yüzbinlerce insan, daha önce sığındıkları kenti terk etmeye başladı. Katliamdan kaçan bu insanlar, zor koşullar altında yeni bir yaşam alanı arıyor. Kentten ayrılanlar arasında bazıları kamyonet, otomobil ya da motosiklet kullanırken, imkanı olmayanlar ise yürüyerek yola çıkıyor.

BÜYÜK OPERASYON HAZIRLIĞI SÜRÜYOR

İsrail, Hamas’ın son sığınağı olarak gördüğü Gazze kenti üzerinde büyük bir operasyon hazırlığı içinde. Operasyonun resmi olarak başlamadığı belirtiliyor; ancak yaklaşık bir haftadır İsrail ordusu, kentteki yüksek katlı binaları hedef alıyor. Şu an Gazze’den kaçış yapabilenler sadece maddi imkanı olan siviller. Zor koşullara dayanamayan ve yolculuğu kaldıracak durumda olmayan insanlar, kentte adeta ölümle yüzleşiyor. Birleşmiş Milletler’in tahminlerine göre, yaklaşık bir milyon Filistinli, yani bölge nüfusunun yarısı Gazze kent merkezinin kuzeyinde yaşamaktadır. İsrail ordusu, yaklaşık 200 bin Filistinli’nin kenti terk ettiğini belirtiyor.

ÖNE ÇIKAN HABERLER

Ezgi Apartmanı Davasında Sanıklara 8’er Yıl Hapis Cezası Verildi

11 ilde büyük yıkıma yol açan 6 Şubat 2023 depremlerinin simgelerinden biri olan Ezgi Apartmanı'nın yıkımıyla ilgili davada karar verildi. Bu yıkımda 35 kişi hayatını kaybetmişti.

Üç CHP’li Üye, Bahçelievler’de AK Parti’ye Geçti

AK Parti Bahçelievler İlçe Başkanlığı, Nurettin Topçu Kültür Merkezi'nde "Yeni Üye ve Meclis Üyeleri Katılım Programı" düzenledi. Programa TBMM Adalet Komisyonu Başkanı ve AK Parti İstanbul Milletvekili Cüneyt Yüksel, AK Parti İstanbul İl Başkanı Abdullah Özdemir ve Bahçelievler Belediye Başkanı Dr. Hakan Bahadır katıldı.

İsmail Kartal’a Şişe Atan Taraftara Men Cezası Verildi

Fenerbahçe'nin Şampiyonlar Ligi'nde Roma ile oynadığı karşılaşma sırasında teknik direktör İsmail Kartal'a şişe atan kişi hakkında işlem başlatıldı. Kulüpten yapılan açıklamada, İstanbul Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığı'nın talimatıyla şahsın kimliğinin tespit edildiği ve ifadesinin alındığı ifade edildi.

Ahbap Soruşturmasında 20 Şüpheli Tutuklandı

İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı tarafından yürütülen "Ahbaplar suç örgütü" soruşturması kapsamında, İstanbul Emniyet Müdürlüğü Mali Suçlarla Mücadele Şubesi ekipleri 49 zanlıyı gözaltına aldı. Şüphelilerin emniyetteki işlemleri tamamlandı ve sağlık kontrolünün ardından Çağlayan'daki İstanbul Adliyesi'ne götürüldü.

Uyuşturucu Baronu İslam Yakut Yakalandı

Adalet Bakanı Akın Gürlek, sosyal medya üzerinden yaptığı paylaşımda, İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığı'nın koordinesinde İstanbul Emniyet Müdürlüğü, MİT ve EGM Narkotik Suçlarla Mücadele Başkanlığı'nın yürüttüğü operasyon sonucunda İslam Yakut'un yakalandığını açıkladı. Gürlek, şüphelinin hem yurt içinde hem de yurt dışında saklandığı yerlerden suç örgütünü yönetmeye devam ettiğini belirtti.