Almanya’da yeni ulaştırma bakanı Steffen Bilger, selefinin ülkenin harap durumdaki altyapısını yenileme konusunda yeterli ilerleme kaydedemediği gerekçesiyle görevden alınmasının ardından atandı. Asıl görevi, son yıllarda artan şikayetlerle karşılaşan Deutsche Bahn’ı ve demiryolu ağını yeniden yapılandırmak. Bu kapsamda ülkenin kuzeyinde iki günlük bir tren gezisi planladı.
TRENDE KLİMA ARIZASI VAGON DEĞİŞTİRTTİ
Bilger, Berlin’den Hamburg’a giden trende klima arızası nedeniyle vagon değiştirmek zorunda kaldı. Almanya’nın kavurucu yaz sıcakları yaşadığı dönemde meydana gelen arıza, vagonun kapatılmasına yol açtı. Yolcular, trenin başka bölümlerinde yer bulmak zorunda kaldı.
PRİM ÖDEMELERİ DAKİKLİK HEDEFİNE BAĞLANDI
Bilger, Deutsche Bahn yöneticilerine yapılacak prim ödemelerinin hükümetin belirlediği hedeflere bağlanacağını açıkladı. Bu hedefler arasında dakiklik de yer alıyor. Ulaştırma Bakanlığı sözcüsünün verdiği bilgiye göre, yeni bakan tren güvenliği ve istasyon temizliği konusunda bilgi toplamayı amaçlıyor.