2026 Dünya Kupası H Grubu ilk hafta mücadelesinde İspanya ile Yeşil Burun Adaları, ABD’nin Atlanta şehrinde Ürdünlü hakem Adham Makhadmeh yönetiminde karşı karşıya geldi ve İspanya ilk yarıda bir topu direkten döndürdü. İkinci yarıda oyun üstünlüğünü elinde tutan İspanyollar düşük tempoda maç oynadı ve pozisyona girmekte zorlandı. Afrika ekibi ise maçın son anlarında kontralarla atak hazırladı ve uzaktan şutlarla etkili olmaya çalıştı.
İSPANYA HAMLELERDEN VERİM ALAMADI
İspanya’da Lamine Yamal 71. dakikada oyuna girdi. Dani Olmo ve Nico Williams hamleleri de sonuç getirmedi. Iğdır FK’da oynayan Ryan Mendes ile Trabzonspor’un yeni transferi Sidny Lopes Cabral, maça 11’de başladı. Başakşehirli Nuno Da Costa ise 61. dakikada oyuna dahil oldu.
GOLSÜZ BERABERLİKLE PUANLAR PAYLAŞILDI
Yeşil Burun Adaları golsüz tamamlanan maçla Dünya Kupası’na 1 puanla başladı. Luis de la Fuente’nin öğrencileri favori olarak çıktıkları maçta puan kaybetti. İspanya ikinci maçında Suudi Arabistan ile karşılaşacak. Yeşil Burun Adaları ise Uruguay ile oynayacak.